Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Twinkling
#260735
Hej allesammen 8-)

Jeg har et gammelt 42 tommer LG PQ6000 og siden jeg har en PS4 pro er jeg pænt fristet til at anskaffe et nyt tv - snart. Jeg bliver mere og mere fristet. Spørgsmålet er om det kan vente til januar udsalget (eksempelvist) eller om jeg kan forvente at det står af før?

Link til videoer:
Ved opstart af chromecast opstår der disse "blinkende stjerner" (den røde stillestående prik kan ikke ses med det blotte øje): https://photos.app.goo.gl/7HaCNLDtVBfxi9mP2

Ved stærk grøn er dette mest tydeligt, der er en form for "sne" på skærmen: https://photos.app.goo.gl/pMUKr6m5matSDGQB2

Dette sker lokalt igennem hdmi og fra flere porte og fra flere enheder (chromecast, spillekonsoller)

Hvor bekymret skal jeg være? :(
Af Twinkling
#260737
Og så overvejer jeg et Philips 55PUS6432 til omkring 5000 kr - android tv er virkelig fristende, og jeg kan evt spare på ikke at købe en chromecast ultra som jeg ellers har overvejet.
Brugeravatar
Af bbplayer
#260738
Hvis du vil spare, så er det nok ikke januar udsalg mere, hvor penge spares, det er nok mere black friday du skal gå efter, eller vente til næste år, hvis penge er hvor den presser og håber det holder længe nok.

Januar udsalg er vist gået lidt af mode, siden andre dage er blevet kæmpe succes i Danmark.
Af PeterD
#260758
Twinkling skrev:Og så overvejer jeg et Philips 55PUS6432 til omkring 5000 kr - android tv er virkelig fristende, og jeg kan evt spare på ikke at købe en chromecast ultra som jeg ellers har overvejet.
Spørgsmålet er om dette er et bedre køb til 5000 Kr..?

http://m.pricerunner.dk/pl/2-4006033/TV ... ign-Priser

Ved ikke om det er testet herinde men her er det:

http://www.trustedreviews.com/reviews/sony-xe70
Brugeravatar
Af bbplayer
#260800
Jeg tror ingen andre en de teknikere som laver tv kan fortælle dig dette, og der betaler du også 1000+ for at få dette vurderet . Så prøv det, så sparer du at købe nyt med en minimal udgift, eller brug lidt ekstra på at købe nu.

Ingen kan spå fremtiden endnu, så det må du huske, og købe nyt hvis du har råd, og lade være og se tiden an når det går galt, så har du nok sparet lidt mere op.
Brugeravatar
Af bbplayer
#260802
Det er næsten som at mene, man kan få at vide hvad man fejler, istedet for at besøge lægen? Det er ikke særligt realistisk, udover du kan søge google igennem og se om andre med den skærm har været igennem det. Normalt er vel at folk køber nyt, eller bare får det lavet.

At se på et billede tror jeg ikke nogen tør spå på, bare sådan lige, og slet ikke når skærmen er 5-6 år gammel, så er der jo været mange nye teknologier siden dengang som skulle læres.

Betal for at få det undersøgt, eller gør op med dig selv hvilken prisklasse det nye er i, og brug de penge på at købe et nyt.
Af Twinkling
#260805
Nu er det ikke billeder men videoer. Og du kan enten søge symptomer online eller ringe til lægen og spørge hvad du kan gøre.

Hvad skulle man gøre udover at se det live? Åbne for tv'et?

Lad os nu ikke føre dette ind i en debat. Jeg havde bare håbet at der var nogle der vidste hvad disse symptomer kunne betyde. Bum.
#260806
Twinkling skrev:Link til videoer:
Ved opstart af chromecast opstår der disse "blinkende stjerner" (den røde stillestående prik kan ikke ses med det blotte øje): https://photos.app.goo.gl/7HaCNLDtVBfxi9mP2

Ved stærk grøn er dette mest tydeligt, der er en form for "sne" på skærmen: https://photos.app.goo.gl/pMUKr6m5matSDGQB2
I første video, er det da ikke en pixelfejl, du ser? Pixelfejl viser sig på baggrunde af forskellige farver afhængigt af, hvilken subpixel, der har sat sig fast.

I anden video er det svært at vurdere, men forskellige typer for sne er ikke unormalt på plasma-skærme. Det behøver ikke at være tegn på, at den er ved at dø. Det spøjse er dog, at den kun ses i bunden (eller hvad?)
Af Twinkling
#260807
Jeg tvivler på det er pixel fejl, for de er ikke statiske. De blinker randomly rundt.

mht den anden: Den er tydeligst i bunden fordi det er der der er bevægelse på lige den animation.
#260809
Hvis de springer rundt, kunne det tyde på signalforbindelsen. Sker det på alle kilder og på alle HDMI-porte? Hvis det sker på alle kilder, kan det jo være boardet i tv'et, som er begyndt at give knas.

Mht. anden video, kender du da plasmas såkaldte sub-pixel drive? Plasma-paneler kan ikke kan fremvise alle farver, så de "blander" visse farver ved hurtigt at skifte imellem to andre farver. Det kan ligne flimmer eller sne. Det er svært fra videoen at vurdere om det er det, der sker. Er det kommet for nylig eller er det muligt at du først er blevet opmærksom på det for nylig?