Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#258005
Hejsa
Min gamle plasmaskærm er desværre død og jeg er i spil efter noget nyt. Kigger i prisleje omkring de 5-7.500 kr. og lige pt. har jeg luret lidt på en af disse tre modeller fra elgiganten
https://www.elgiganten.dk/product/tv-ra ... ue55mu6175

https://www.elgiganten.dk/product/tv-ra ... ue55mu7075

https://www.elgiganten.dk/product/tv-ra ... v-49uj635v

Jeg var super glad for mit Panasonic Viera plasma på 42", synes farverne var meget mere naturlige en mange andre tv LED på det tidspunkt.
Ligeledes er behovet der ikke for at bruge en masse apps, der bliver kun set tv samt lidt streaming gennem apple-tv.

Nogen der har gjort de samme tanker, evt. har købt en af ovenstående modeller eller et andet mærke i det prisleje - så vil jeg mægtig gerne have lidt in-put herom

På forhånd tak
#258008
Uuh...tror det bliver lidt svært at matche in plasma med det budget. Anway...lad os forsøge alligevel. Først og fremmest vil jeg sige glem LG'en, medmindre du vitterligt har brug for de brede begragtningsvinkler et IPS panel giver. Alle LG's LCD er med IPS panel, hvilket giver dårligere sort\kontrast. Samsung modellerne kunne være et udemærket bud, men de får dog ikke helt så god kritik som sidste års midter modeller fra Samsung.

Skal jeg komme med et helt andet forslag, så ville jeg kaste et blik på Sony XE8505. Den kan fåes til lige under 7k. Et rigtig godt all rounder tv. Se evt. anmeldelsen her på sitet.
#258009
Er det udfra et prismæssigt synspunkt at du skifter til de 2 mærker?

Plasma var ekxeptionel i "kvalitet pr. krone."

Det er vi mange der er kede af ikke findes mere og OLED kommer ved aldrig nogensinde, never-ever, prismæssigt derned i mindre skærme..

Elgiganten sælger typisk de skærme de tjener mest på og det har altid været Samsung og LG. De skal jo have et større overskud hvert år. ;)

Spændende om de nogensinde vil anbefale et XE85..I det mindste burde de sære priserne ned på deres MU-modeller og QLED som er LCD, men skal give associationer til OLED..
Men hey..fordelen er jo at der ikke er
burn-In. Tjo, men OLED er så meget bedre i kvalitet.

LG bruger IPS panel.
Bred betragtningsvinkel, mindre gode farver og sortniveau.
#258011
Du kommer ALDRIG til at få plasmakvalitet mere for 5-7000 kr.

De tider er forbi.

Sony kunne være et bud da det også bruger VA panel som Samsung.

Power:

https://www.power.dk/tv-og-billede/flad ... ricerunner

Elgiganten:

https://www.elgiganten.dk/product/tv-ra ... ?scid=SEM1

Du kan jo starte med at høre hvad sælgerne vil anbefale i de 2 butikker og hvorfor og se hvor meget snak der kan lukkes ud.. 8-)

Skal du have erstatning for plasma er det naturlige OLED...Hverken "QLED"/LCD eller "SUHD"/LCD eller noget andet.
#258014
Tak for de foreløbige svar, jeg er godt klar over at plasma er et overstået kapitel, men det var også mere den gode farveoplevelse jeg var efter.
Jeg må en tur forbi en af de 2 store og kigge lidt, men det er jo nærmest kropumuligt at se hvad de byder ind med fordi de alle står på butiksindstillingt og det hele skriger i farve mm.
Men er der yderligere indput, så hører jeg meget gerne
#258099
Rundede lige elgiganten på vej hjem fra jobbet, der stod Samsungs ved siden af den Sone XE som i skriver om, og den var klart at foretrække i farverne, og det var faktisk også den sælgeren anbefalede da han hørte jeg primært skulle se film og sport på.
Så lige nu er det den der topper - husk jeg helt skævt hvis jeg mener at jeg købte den gamle hen mod julen, da kom der pæne prisnedsættelser fordi næste års modeller kom i butikker der - eller er det først i den nye år?
#258108
El Giganten anbefalede en Sony?? Det må da vær en first..;-) Men ja...helt sikkert en rigtig fin skærm til pengene. De ny modeller kommer først til marts\april. Der er selvfølgelig også mulighed for yderligere prisnedsættelser på Black Friday. Lige den her Sony tror jeg dog ikke kommer ret meget længere ned, da prisen jo er utrolig lav i forvejen, så der er ikke så meget at tage af. Men en mindre prisnedsættelse kan man selvfølgelig aldrig udelukke..:-)
#258131
Nu er det sådan at Flatpanels egentlig har givet MU 7005 bedre anmeldelser end Sony XE 8505 generelt, hvilket kunne være lidt overraskende.. Sonyen har dog prismæssigt stået stærkest mange gange..

Men hvis du først køber Black Friday, eller i det nye år hvor priserne ofte er endnu bedre, så ville jeg kikke efter dem her med dit budget:

MU7005, eller højere
Sony EX 8505, eller Ex 9005 der er lidt bedre med bagbelyst panel.
Evt Pana 700
#258144
ptc skrev:Rundede lige elgiganten på vej hjem fra jobbet, der stod Samsungs ved siden af den Sone XE som i skriver om, og den var klart at foretrække i farverne, og det var faktisk også den sælgeren anbefalede da han hørte jeg primært skulle se film og sport på.
Så lige nu er det den der topper - husk jeg helt skævt hvis jeg mener at jeg købte den gamle hen mod julen, da kom der pæne prisnedsættelser fordi næste års modeller kom i butikker der - eller er det først i den nye år?
Nu er det ingen hemmelighed at Elgiganten har en kærlighed til LG og Samsung, hvor andre mærker som Sony, Pioneer og Philips skubbes lidt i baggrunden. Desuden er der sikkert forskel på hvordan skærmene er "sat op", og Elgiganten er jo ikke dummere end som så. Så der kan være skruet helt op for lysstyrken og farverne på den ene og omvendt ned på det andet tv.

Du skal ikke lægge for meget i sælgerne.
De spotter lynhurtigt om folk har sat sig lidt ind i modellerne og vil gerne fortælle om de mærker de foretrækker. Som firma vil man jo gerne tjene så meget så muligt pr. produkt hvad enten det er tv, Hifi eller noget tredje.

Prismæssigt ligger det således ifølge Pricerunner.dk:

55" Samsung MU7005:
http://flatpanels.dk/test.php?subaction ... 1506072634
https://www.inputmag.dk/anmeldelse-samsung-eu557005/

Hifiklubben: 7777 kr.
Power.dk: 8469 kr.
Elgiganten.dk 8999 kr.

55" Sony XE8505:
http://www.flatpanels.dk/test.php?subac ... 1495007390

Hifiklubben: 6990 kr.

De nye modeller plejer at komme i slut Marts, start af April måned 2018 og så vil de modeller som er nu naturligvis falde lidt i pris, men forvent ikke noget brandudsalg på de mest populære mærker. De falder til et hvis nIveau, og derefter udgår de.
#258146
ptc skrev:Rundede lige elgiganten på vej hjem fra jobbet, der stod Samsungs ved siden af den Sone XE som i skriver om, og den var klart at foretrække i farverne, og det var faktisk også den sælgeren anbefalede da han hørte jeg primært skulle se film og sport på.
Nu kan man måle det forskelligt fra testside til testside, men sammenlignet på den samme:

Samsung MU7005:

Movies: 6.7
Sport: 7.1
Videogames: 8.2
HDR movie: 6.8
HDR gaming: 7.7
PC Monitor: 7.5

http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu7000

Sony XE8585:

Movies: 7.8
Sport: 7.8
Video games: 8.2
HDR movie: 7.5
HDR gaming: 7.8
PC Monitor: 7.8

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850e
#258211
PeterD - Det var faktisk sonyen han anbefalede - mest fordi han spurgte ind til hvad jeg primært skulle bruge den til - og han sagde at den var bedre til sport - og det er jo også det din test viser.
Prøver lige at runde hi-fi klubben, det er nemlig også min fornemmelse af at de er knap så meget i lommen på nogle enkelte mærker som elgiganten og power er
Tak for de mange indput - og skriv endelig hvis I falder over noget godt
#258218
ptc skrev:PeterD - Det var faktisk sonyen han anbefalede - mest fordi han spurgte ind til hvad jeg primært skulle bruge den til - og han sagde at den var bedre til sport - og det er jo også det din test viser.
Prøver lige at runde hi-fi klubben, det er nemlig også min fornemmelse af at de er knap så meget i lommen på nogle enkelte mærker som elgiganten og power er
Tak for de mange indput - og skriv endelig hvis I falder over noget godt
Tja..

https://www.hifiklubben.dk/hifimagasine ... v-junglen/

Omvendt er der vel ikke så mange slagtilbud, som Power og Elgiganten..

Der er generelt enighed om at til bevægelse/sport er Sony bedst i øjeblikket, med mindre det går op i OLED.

LG har i år mange IPS skærme som ikke sikrer den bedste oplevelse, hvis du sidder ligefor og Samsung har desværre haft nogle småproblemer med Microstutter i deres KS modeller. Formentlig er det rettet i deres MU modeller.

Så kan man se på Smart tv delen..

Android leverer flest apps. Til bl.a. Sony

Samsung Tizen, minder om Samsung smartphones/tablet, hvor de også har deres "Samsung Apps" Bloatware...(De skulle være begyndt at gå lidt væk fra det, da folk irriteres over deres apps fylder/fyldte så meget på telefonerne).

LG kører med WebOs og i nyeste version skulle være hurtig og let og måske mere simpelt end Android og Tizen.