Har du spørgsmål eller kommentarer til vores anmeldelser, kan du finde en tråd for hvert anmeldt produkt her.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#254975
Der er ikke super meget man kan skrue på når det kommer til A1, så jeg synes personligt ikke, at du vil få nok ud af at få tvkalibrering.dk ud og se på den. Vurderet ud fra din kurve, så opfører TV'et sig ligesom den model vi testede, så det vil nok være noget i samme stil der skal til for at rette gråtonerne ind. Det vil dog nok betyde samme ændring i primær og sekundær-farver, så det må være en smagssag. Du vil med dine nuværende indstillinger have en smule for lidt grøn i de lyse toner, men det er lige på vippen til at det er synligt (dE skal under 2-3 stykker for at det bliver "usynligt" for det blotte øje).
#255009
Hej GMP

Angående kalibrering så har OLED skærme en indkøringsperiode på minimum 100 timer, dvs de målinger som Power har foretaget og justeret efter, de vil være upålidelige efter blot få måneders brug.

En kalibrering bør slet ikke foretages når skærmen lige er taget ud af kassen i en butik.

Du har formodentlig en eller flere enheder som skal tilsluttes skærmen, det kan være receiver, afspillere mm.
De enheder spiller en stor rolle når en skærm skal kalibreres, hvis signalet fra en afspiller knuser detaljer i sort ( Black Crush) så kan man kalibrere skærmen til ukendelighed uden at det hjælper noget.

Det mest optimale vil være at udføre kalibrering med de enheder som permanent skal være tilsluttet skærmen.

Jeg har lavet kalibreringer på rigtig mange OLED skærme og samtlige skærme har haft en gennemsnitlig dE værdi er godt stykke over 5 på de mest korrekte billedprofiler.

Afvigelsen på LG OLED skærmene har dog i alle tilfælde været størst i den mørke del af billedet, men forskellen før og efter er ret markant.

Desværre har Sony A1 ikke de samme håndtag til kalibrering som LGs OLED skærme, men jeg er ret overbevist om at panelerne performer relativt ens, jeg vil derfor vove den påstand at en kalibrering af dit tv efter 100 timer vil vise en noget større dE afvigelse end 3,5.

Om forskellen vil være synlig nok til at retfærdiggøre en udgift på små 10% af skærmens pris, er svært at sige, men som mange andre er det også visheden om at skærmen er indstillet optimalt som betyder en del.
#256349
Jeg har været nede i den lokale hifiklub og lege en times tid med en 65A1.
Det er første gang jeg prøver Android på et tv og det er ganske fint, dog blev den markant langsommere at navigere rundt i menuen hvis du ændrer i indstillinger, når der kører en film i baggrunden.
Ellers er hang den flot og minimalistisk på væggen og det ser skarp ud!
Billedet var flot og alt stod godt.
Jeg bliver igen og igen imponeret hvor godt Blu-ray film står på oled skærme!
Jeg synes ikke altid at uhd med hdr stod markant flottere end Blu-ray, det er virkelig vigtig at uhd film er produceret med fokus på hdr.
Jeg må indrømme at jeg ikke synes der var ret stor forbedringer/ forskelle på bevægelser ved afspilning af 24p film, på slået fra eller user under motionflow og med de værdier som i har forslået i testen. Enkle scener så mere animameret ud på user.
Men jeg har nogen spørgsmål som jeg håber A1 ejer og anmelder kan være behjælpelig med.
Hjælp sony's X1 extreme processer med forbedringer på bevægelser, selv med motionflow slået fra? Eller svarer dens bevægelses kvalitet der, med det man ser på en lg oled skærm uden dere truemotion slået til?
Hvordan kører Android systemet efter noget tid hvor den er blevet opdateret?
Man kan håbe at at 2018 modeller vil komme med kraftigere processer, jeg tror på styrestemmet bliver stort i fremtiden, men de store hastigheds forskelle jeg så igår, irriterer mig.
#256351
De fleste TV går i knæ hvis du roder med indstillinger under afvikling af HDR. Det gælder ikke kun Android. Ift konkurrenterne, så er Android dog klart det sløveste.

Der er tre indstillinger under MotionFlow, hvor du skal passe på med, at aktivere Filmtilstand, da det giver soap opera effekt. LGs model kan gost vise ca samme opløsning under bevægelse, hvis du aktiverer TruMotion, men det introducerer ret markante artefakter i billedet, hvilket Sonys MotionFlow ikke gør i samme grad.
#256363
Torben Rasmussen skrev:De fleste TV går i knæ hvis du roder med indstillinger under afvikling af HDR. Det gælder ikke kun Android. Ift konkurrenterne, så er Android dog klart det sløveste.

Der er tre indstillinger under MotionFlow, hvor du skal passe på med, at aktivere Filmtilstand, da det giver soap opera effekt. LGs model kan gost vise ca samme opløsning under bevægelse, hvis du aktiverer TruMotion, men det introducerer ret markante artefakter i billedet, hvilket Sonys MotionFlow ikke gør i samme grad.
først tak for svar :)
Det var både under bluray og uhd film menuen blev sløv.

Filmtilstand var slået fra.
Det jeg mener er hvis du ikke aktiverer motionflow på sony´en og trumotion på lg´en. Er det så samme opløsning og kvalitet under bevægelser ved begge fjernsyn? Eller er sony´en bedre fra start pga. deres kraftige processer X1 extreme?
Brugeravatar
Af bendix
#258890
Hej
Jeg købte dette tv igår, bla på baggrund af jeres flotte roser. Det er efterhånden 5 år siden jeg sidst var på markedet så jeg er lidt rusten i det. Den indbyggede Netflix app. Der får jeg mulighed for at vælge 4K HDR. Er der nogen forskel på kvaliteten af disse film end hvis jeg købte et Apple tv4k? I så fald vil jeg vente lidt med ATV indtil Sony får opdateret tv’et til Dolby Vision. Og så leje via iTunes til den tid.
#258891
Tænker du på Netflix via app'en og Netflix via ATV? Det er det samme. Dog kan app'en i TV'et godt finde ud af at skifte mellem HDR og SDR, så den er faktisk en tand bedre.

Husk at 4K Netflix kræver det store abonnement.
#259137
Jeg har sat en apple tv 4k direkte i min sony A1 og sat en optisk kabel fra den og ned i min receiver. Desværre får jeg kun stereo lyd ud af det, jeg ønsker at få 5.1 surround lyd.
Jeg synes jeg har kigget alt igennem under højttalere og lyd indstillingerne.
Nogen forslag til at løse det?
Tv´et burde kunne kører 5.1 lyd ud af optisk. :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19