Har du spørgsmål eller kommentarer til vores anmeldelser, kan du finde en tråd for hvert anmeldt produkt her.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#251171
Skulle jeg vælge, så er der ingen tvivl om, at XE er det overlegne TV af de to. Flere zoner, intern strømforsyning (i 65" ), federe bagside (om end det nok er en smagssag) og den nye X1 Extreme processor. XE er dog et markant tungere TV, hvis det har noget at sige.
Af thg
#254079
Går udfra at XE9305 er bedre end XE9005, men jeg undrer mig lidt over det, for XE9005 er jo bagbelyst, hvilket vel bør gøre belysningen/zonerne mere præcise end når det er sidebelyst som XE9305?
#254082
Det gælder kun hvis du tilføjer zonestyring. At noget er bagbelyst betyder kun, at dioderne sidder bagved og ikke i siderne, men hvis du ikke kan adressere hver enkelt diode enkeltvist - hvilket du ikke kan på XE9005 - eller hvis du har for få grupper, så er der ingen gevinst ud over potentielt at have bedre homogenitet. Det er samme issue på eks. de ældre X850C.

XE93 har flere sæt dioder i siderne, som skyder lys ind forskellige steder på skærmen, og dem kan du styre enkeltvist, så dermed får du pludselig en række zoner du kan styre.
Af thg
#254084
Torben Rasmussen skrev:Det gælder kun hvis du tilføjer zonestyring. At noget er bagbelyst betyder kun, at dioderne sidder bagved og ikke i siderne, men hvis du ikke kan adressere hver enkelt diode enkeltvist - hvilket du ikke kan på XE9005 - eller hvis du har for få grupper, så er der ingen gevinst ud over potentielt at have bedre homogenitet. Det er samme issue på eks. de ældre X850C.

XE93 har flere sæt dioder i siderne, som skyder lys ind forskellige steder på skærmen, og dem kan du styre enkeltvist, så dermed får du pludselig en række zoner du kan styre.
Ok, men vi er da enige om at XE90 er bedre end både X8505C og XE85 ik?
Af Beckham
#254085
Der kan nok ikke herske ret meget tvivl om at XE93 er det bedre tv. Men ja, det er lidt specielt at XE93 er edge lit, mens XE90 er back lit. Til gengæld har XE93 jo så væsentlig flere zoner at styre lyset i. De to væsentligste fordele jeg ser ved XE93 er Extreme processoren (som gerne skulle få dolby vision upgrade senere på året) og dens evne til at levere mere lys end XE90. Ellers tror jeg såmænd ikke der er himmel og hav til forskel på de to.
Af Beckham
#254087
Skal siges at jeg også selv overvejede XE90 pga. den store prisforskel, men fik så et rigtig godt tilbud på XE93 i 65" og endte med denne. Har på ingen måde fortrydt. Til mine behov, som består af rigtig meget sport via normale tv kanaler, lidt streaming og PS4 Pro gør tv'et det fremragende. Klart bedste tv jeg har ejet. Opskaleringen af HD kanaler til 4K er fremragende, ligeledes håndterer den bevægelse sublimt. Og så er jeg imponeret over det lys den kan levere i HDR....er med til at give nogle fremragende scener i Grand Tour når solen skinner i horisonten og på bilerne.
#254088
thg skrev:Ok, men vi er da enige om at XE90 er bedre end både X8505C og XE85 ik?
Nu har jeg ikke selv haft XE90 på bænken, men baseret på andre reviews, så jo.

XE93 var dog en ret stærk model, som havde mange af ZD9's dyder og leverede en vild lysstyrke i HDR.
Af Gombert
#254092
Jeg har haft fornøjelsen af et 55XE9305 i 10 dage, hvor det har efterfulgt mit elskede Panasonic ST50, som nu skal i aftægt i en ny tilbygning. Her er mine første oplevelser:

Super sprødt billede i ”sweet spot” hvor jeg sidder, god opskalering, betragtningsvinkler er som et typisk VA-panel ikke gode. Føler en lille upgrade i billedkvalitet ved almindelig Kabel-TV (YouSee kabel) i forhold til min gamle Pana ST50. I sommertiden er der meget lyst i min stue, og apparatet reflektere lys ca. på samme niveau som Pana ST50. Efter solnedgang sidder jeg altid i svagt oplyst stue og har ind til videre været imponeret over sort-niveau og har ikke været generet af blooming eller andet, men det kan jo dukke op senere.

Ordet ”lyskanon” er blevet benyttet tidligere og det kan klart bekræftes. 4K/HDR er AMAZING, men har ingen baggrund til at sammenligne med andet.

Tungt apparat med glimrende byggekvalitet og elegant kabelføring, dog ikke ved brug af headphone -> Phono, hvor kablet ikke umiddelbart kan blive bag lågerne når det skal føres ned i foden. (Nogen som har erfaring med ”Hdmi arc -> phono DAC”??)

Android 7 bliver ofte langsom og kan derfor med fordel genstartes fra tid til anden (Power off i 10 sekunder). I går lavede jeg en reset to default af tv’et, håber det bliver lidt bedre. Alternativt kan jeg leve med det.
Af thg
#254810
I testen her angiver I fjernbetjeningen som billig og I har generelt ikke noget positivt at sige om den - det gælder også i testen af XE8505 hvor fjernbetjeningen dog ikke er helt identisk, men alligevel meget ens.

Jeg har netop fået et 65XE9005 og jeg er ret sikker på det er samme fjernbetjening som 65XE9305, med blødt gummi foran. Jeg forstår ikke helt jeres kritik og jeg syntes netop den er blevet meget mere lækker med den bløde gummi - den eneste kritik jeg har er at bunden af fjernbetjeningen er i et helt andet materiale og mønster (og en anden farvenuance, når man ser fjernbetjeningen fra siden af), hvilket jeg ikke syntes er så pænt, så jeg ville da have foretrukket at den var gummi over det hele.

Men betjeningen af den generelt, kan jeg absolut ikke se fejler noget. Tværtimod er jeg glad for at det er en rigtig fjernbetjening med nr.taster og ikke en smart fjernbetjening som f.eks. LG og Samsung bruger, som jeg syntes øger tiden for at gøre forskellige ting!

Så alt i alt stiller jeg mig lidt uforstående overfor jeres kritik! Om en i rustfri stål havde været bedre (hvis det er det i savner?) ved jeg ikke, for jeg syntes måske at tiden for alt muligt krom/rustfri stål lir er ovre - så skulle det i såfald være i en form for sort børstet stål.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9