Til al snak om Apple TV - Apple's medieboks til tv-skærmen
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#265562 Vi ved reelt ikke om Sonys problem med udrulning af DV har noget at gøre med den igangværende debat omkring sortniveau på DV. Jeg tror ikke umiddelbart de to ting har noget med hinanden at gøre, så når Sony først får hul igennem på HDMI-porten, så kan vi begynde at plage dem om at fikse sortniveauet også.
Af bendix
#265563 Ja, men Archers (HDTV) demostrering var kun via built in apps sagde han efterfølgende. Man har ventet længe på dette. Så det er meget frusterende. Men er det korrekt at DV allerede har meldt ud at de er færdige med en løsning til HDMI problemet ikke? Så kunne de have udskudt denne indtil implementeringen
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#265734 Vi har sat spot på problemet i en artikel i dag. Den gode nyhed er, at Dolby og LG har lovet at udbedre problemet:
http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?suba ... 1516349569

Der er dog ingen som vil komme ind på de tekniske årsager, hvilket jeg personligt synes lugter lidt. Normalt, ved fejl som disse, kan man i det mindste få en overordnet forklaring af, hvad fejlen skyldes. Hvis det løses, er det naturligvis fint nok, men jeg håber bare ikke, at det bliver på bekostning af noget andet.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#265931 Og i den anden sag om Dolby Vision - den med Sony - har Sony nu svaret. Det korte af det lange er, at afspillere (Apple TV 4K, UHD Blu-ray) skal opdateres før de bliver kompatible med Sony TV:
http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?suba ... 1516617961

Det kan vi jo så krydse fingre for, at de bliver før Sony frigiver opdateringen i Europa. Det sker i løbet af februar.
Af aalb1970
#266757 Update:
Min LG 970 afspiller modtog den længe ventede Dolby Vision opdatering i dag. Dolby Vision virker nu både for UHD Bluray diske og den indbyggede Netflix app på mit LG B7V tv.

Jeg testede en velkendt problematisk scene i Mindhunters (afsnit 8 ca. 9.20 og frem) på Netflix, og til min overraskelse var problemet med for lyst sortniveau ikke længere til stede. Sort var akkurat lige så sort som ved afspilning via den indbyggede app. Jeg testede herefter samme scene på Apple TV 4K, og her var problemet stadig til stede. Nogen tyder derfor på, at problemet ligger hos Apple ift. at få bragt sortniveau i orden på Dolby Vision materiale.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#266765 Anders: Jeg nåede også lige at stille dette spørgsmål i en kommentartråd, men har du også prøvet med en Dolby Vision UHD Blu-ray? Andre skriver nemlig, at de stadig oplever hævet sortniveau med skiver.

Ikke desto mindre godt nyt, at det virker med Netflix via HDMI. Så begynder der da at ske noget :)
Af lkodk
#266767 Lyder godt at der lader til at ske noget.
Det er dog lidt forvirrende, for iflg Dolby skulle det jo fikses på TV siden, men så vidt jeg ved har LG ikke kommet med nogen opdatering endnu. Ihvertfald ikke til download.

Jeg har dog set på et hollandsk forum at nye LG tv angiveligt kommer med nyere firmware (04.70.55). Hvad den fikser vides ikke. Gutten har købt et nyt 55C7 i slutningen af januar:
https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/54063165#54063165

@aalb1970: Hvilken firmware er dit TV på?
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#266768 Jeg tænker om det kan have noget at gøre med den måde Dolby Vision håndteres på i afspillere via app kontra disk. Netflix sender et særskilt stream i Dolby Vision, mens Dolby Vision ligger ovenpå HDR10 på disk. Måske noget skal rettes på afspiller og noget andet på TV. Blot en tanke.
Af aalb1970
#266774
Rasmus Larsen skrev:Anders: Jeg nåede også lige at stille dette spørgsmål i en kommentartråd, men har du også prøvet med en Dolby Vision UHD Blu-ray? Andre skriver nemlig, at de stadig oplever hævet sortniveau med skiver.

Ikke desto mindre godt nyt, at det virker med Netflix via HDMI. Så begynder der da at ske noget :)


Den eneste DV disk jeg har er Despicable Me, og den er ikke det bedste eksempel på hævet sort niveau. Men hvis andre oplever hævet sort niveau, er det sikkert rigtigt.
Af aalb1970
#266803
KBW skrev:Jeg oplever det med Fast and Furious 8 på min Oppo.


Jeg har set FF8 på mit Apple TV 4K. Det er klart det værste eksempel på hævet sortniveau, jeg hidtil har set. Det optræder stort set under hele filmen både i mørke og lyse scener. Det er forfærdeligt at se på.
Af aalb1970
#266836 Update ang. LG UP970 afspilleren:
Jeg fik testet lidt mere til aften. Den indbyggede Netflix afspiller konverterer efter opdateringen alt til Dolby Vision. Dvs. samme problematik som Netflix på PS4. Det er muligvis forklaringen på, hvorfor jeg ikke kan genskabe det hævede sortniveau, da jeg har en lumsk mistanke om, at Netflix appen ikke viser native Dolby Vision, men blot opkonverter SDR og HDR til Dolby Vision. Jeg kan dog ikke bekræfte dette på nogen måde, så tag det med et gran salt, men det er da tankevækkende at problemet stadig eksisterer på ATV 4K, samt at LG endnu ikke har rullet ny firmware ud på deres 2016 og 2017 tv.

OT:
Opdateringen ændrer også Bluray regionen til Region A, så man ikke længere kan afspille sine danske Region B diske. Ikke særlig smart.
Af lkodk
#267276 Så sker der noget ihvertfald i forhold til tv siden.
LG har udsendt firmware 04.70.65 til 7 serie OLED som har en rettelse:

1. Improvement
1) Bug Fixes – Playing Dolby Vision contents over HDMI

Håber det er det som skal til for at det kører for ATV4K.
Vil teste i aften.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#267279 Glæder mig til at høre ud, hvad du finder ud af! Vi har desværre ikke en 7-serie fra LG stående på redaktionen pt., men jeg skal da lige hjem og tjekke om der også ligger en opdatering klar til min LG E6.
Af lkodk
#267283 Det ser ikke ud til at der er noget til 6-serien endnu. Ihvertfald ikke til download på deres hjemmeside.
Skal nok give en tilbagemelding når det er testet af. :)
Af KBW
#267285 Er ikke kommet til mit B7 endnu, så det er vel den sædvanlige langsomme trinvise udrulning.
Af aalb1970
#267287 Man kan hente opdateringen på LG's hjemmeside og installere via USB.
Af lkodk
#267320 Så har jeg fået lagt den nye firmware på og fået testet lidt med med ATV4K

Ingen tvivl om at det har hjulpet. Ihvertfald de sorte bjælker i top og bund. De forbliver sorte.
Jeg testede med den scene i Bright på Netflix, der har været nævnt tidligere i denne tråd, og længere inde i filmen, hvor det før gik helt galt. Og bjælkerne forholder sig sorte.

Om det gode sort niveau gælder i for selve filmen(e), er jeg lidt mere i tvivl om. I Bright synes jeg fortsat at nogle af scenerne ser lidt fesne ud. Men det kan jo være, at det skal være sådan.

Derudover så ser mørke scener i f.eks. Kong Arthur på iTunes fortsat meget fesne ud. Men bjælkerne for oven og neden forbliver sorte. Så igen, jeg ved ikke hvad producenten har tænkt sig at det skal se ud.

Desværre så har denne fix ikke hjulpet på det jeg oprindeligt startede tråden for. Nemlig at når der kommer undertekster på i mørke scener, så ændrer det på sort niveauet i scenen. Jeg synes endda det er blevet tydeligere.

Dette gælder både i den omtalte Bright scene, som jeg har linket til et klip tidligere i tråden, og i Ghost in the Shell på iTunes, som jeg desværre fortsat ikke kan fange på kamera.
I Ghost in the Shell er der en længere mørk scene fra ca. 1t25m og nogle minutter frem med en længere dialog, hvor det er helt vildt som den mørke baggrund nærmest bare blinker hver gang underteksterne kommer/går. :((

Men det kan være at det er en Apple ting.

Jeg har ikke fået testet undertekster vs. sort niveau i Kong Arthur.

Ghost in the Shell har ingen bjælker så dem kan jeg ikke vurdere.