Debat af lydsystemer, soundbars, surround og Hi-Fi, når lydoplevelsen på fladskærmen skal hæves
Af esef
#243701 Der er vist bred enighed om at det, givet et relativt lille budget men mellem-store ambitioner, er bedst at starte med en receiver og to gode højtalere plus evt. en center og en sub.

Hvis man starter sådan, hvad mener I så om at bruge nogle gamle små satellit-agtige højtalere som baghøjtalere som en nødløsning? Er det bedre end ingenting eller ødelægger det mere end det gavner? Hvordan skal resourcefordelingen (penge) mellem front og bag optimalt være? Jeg forestiller mig at det trods alt er relativt sjældent man anvender baghøjtalerne til dagligt.
Brugeravatar
Af Mr Digital
#243704 @Supergris, nu skal det lige siges til mit forsvar at de 28.000 er både for - bag center og Subben er en Sony. Ville ønske, hvor ville jeg ønske at jeg havde råd til Audiovector Sub... ;)

Da startede tidernes morgen var det med min fars gamle højttalere hængt op på væggen nede på mit værelse i kælderen hos de gamle.

Min store drøm er når ungerne er flyttet/smidt ud, at bruge kælderen i mit hus som biograf med et fastforrammet læred perforeret så for - center og Sub kan gemmes bag ved som inwall opbygning og rigtige biostole lyddæmpede vægbeklædning LED i loftet osv...

Som de andre skriver så synes jeg også at du kunne starte med noget brugt og hvis det så er noget du bliver vildt bidt af så kan du spare op og købe nyt udstyr. Er sikker på at du sagtens kan finde noget godt. Jeg kan varmt anbefale onkyo - og de Wharfedale højtalere som der blev linket til er også et rigtigt godt mærke, havde en kammerat som havde det mærke også som Surround sæt og de spillede R.... ud af bukserne.

Held og lykke med at finde dit setup. :)

Film skal ses i.... hjemmebiografen
Af Supergris
#243707 Wharfedale Diamond 220 med en fornuftig receiver, lyder bestemt ikke hæsligt, men man opnår selvfølgelig ikke lydtryk på biografniveau, men mindre kan også gøre det, for langt de fleste.
Hvis man fanger interessen for det, kan man altid ønske sig noget bedre i fremtiden.
For mange er det jo en hobby, hvor man hele tiden forsøger, at gøre systemet bedre, og man har vel lov til, at starte et sted?

Hvis man køber nogle ordentlige fronthøjttalere fra starten, mener jeg ikke, subben er strengt nødvendig fra en begyndelse, da den skal op i en vis klasse, før den er pengene værd, så den kan hurtigt vælte budgettet. Hvis man vælger reolhøjttalere eller satellitter, er den selvfølgelig nødvendig fra en start...
Senest rettet af Supergris 4. jan, 00:28, rettet i alt 1 gang.
Af sokken
#243713 Prøv da at tage i hifi klubben og hør på både billige og dyre højttalere og receiver og se om du kan høre stor forskel inden du bruger alle dine penge på noget rigtig dyrt
Af Dare_Devil
#243716 Det er svært at få alle dine krav opfyldt under 10.000, men en mulighed kunne være:

1) 5.0 Dali Concept - 2500 (brugt)
http://m.dba.dk/hoejttaler-dali-passiv/id-1030233141/
2) Dali Concept Sub - 1500 (brugt)
3) Sony DN1080 - 6k (ny, hvis den kommer!)

Har selv haft en DN1060 og har nu en DN1070. Den kan klart anbefales!

http://m.pricerunner.dk/pl/96-3145680/F ... ign-Priser

Hvis du ikke behøver Atmos, kunne en af disse ældre forstærkere være en mulighed. Med lidt flere penge til højttalere kunne du kigge på de lidt bedre serier, fx Dali ikon, eller en Concept opsætning med gulvhøjttalere.
Brugeravatar
Af edinger
#243721 Jeg var slet ikke klar over, at Wharfedale stadig lavede ordentligt kram. Siden jeg for ca. 20 år siden hørte et sæt rædderlige gulvhøjttalere hos Superradio i Taastrup, har jeg troet, at den hæderkronede britiske fabrikant havde solgt sit varemærke til et tvivlsomt oversøisk konglomerat :)
Af Turbo
#243724
Supergris skrev:Turbo, at du linker til nogle højttalere og vurderer at prisen er sindssyg, pga. størrelsen af enheder, siger vist mere om dig.
Man kan ikke vurdere kvaliteten og prisen, ud fra størrelsen på enhederne.
Du kan få små reolhøjttalere, der koster en bondegård.
Du kan heller ikke sige, nogle højttalere er bedre end andre, blot ved at se på specifikationerne.
Hvordan god lyd opfattes, er en meget personlig sag, og netop højttalerne, er den del, der farver lyden mest...

Det var dog pisse irriterende at jeg kan læse den tosses indlæg når jeg ikke er logget ind.

Lyd er ligesom et billede!
Det handler om at få en naturlig lyd ligesom det handler om at få et naturligt billede!
En naturlig lyd er den lyd som producenten skaber! IKKE den lyd du skaber ved at skrue på din bas og diskant kontrol!
For at kunne gengive den lyd som producenten vil have man får frem, KRÆVER en højtaler med en snore lige frekvenskurve i området 20 Hz til 20 kHz!
Frekvenskurven på de JBL og de DALI 6 højtalere er på begge rimelig pæn lige - der er bare lige det at DALI 6's område hedder 49 Hz til 32 kHz, hvor i mod JBL'en har et område der hedder 32 Hz til 40 kHz! Dvs. der er IKKE EN SKID af den dybe bas i de DALI højtalere, det fortæller de tekniske data!

PS: Du kan lige så godt lade vær' med at svare mig, for hver gang jeg ser du har svaret mig får du en sviner i hoved.
Den du lavede for et stykke tid siden "vi kan bare mødes ude på græsplænen", den barnlighed du kom med der, glemmer jeg aldrig og kommer aldrig til at synes om dig, jeg vil altid efter din barnlighed synes du er en total klaphat!
Af knudsen4ever
#243751 Nu kigger jeg også lige med på tråden, da jeg også selv er på udkig efter noget bedre lyd end hvad jeg har.
Lige nu har jeg en Sony HT-ST3 Soundbar og jeg vil gerne op i noget surround. Lige nu er jeg i en lejlighed hvor stuen er ca. 20 kvm.
Jeg skal bruge det til mest film, og så flow tv og spil.
Jeg kiggede først på denne fra HIFI klubben
https://www.hifiklubben.dk/tv-og-hjemme ... hjemmebio/

men så blev der skrevet at Onkyo HT-S7805 også var et godt bud. Er der nogen som ved om der er kæmpe forskel på de 2 sæt og hvor stor forskel det vil være at gå fra denne soundbar og til disse surround sæt?

Som i nok kan høre er jeg ikke nogen HIFI nørd og vil ikke bruge 15.000 kr eller op, efter højtalere for det har jeg simpelthen ikke råd til :)
Af esef
#243785 Så er det blevet offentliggjort at DN1080 har Atmos og DTS-X. Det bliver spændende.
https://www.cnet.com/products/sony-str-dn1080/preview/

Prisen angives til 8500 SEK (ca 6630 DKK) hvilket tilsyneladende er op imod 1000 SEK mere end forgængeren kostede ved lancering. Det er lidt ærgerligt når der virker til at være ganske få forbedringer i forhold til sidste år, ud over Atmos/DTS:X
http://www.mynewsdesk.com/se/sony-sveri ... ud-1713688
Af bullerfnis
#246160 Jeg har Dali Zensor 3x2 og 2x1 og en center.. Samt en Dali sub (kan ikke huske hvilken, men den der matcher de andre højtalere)

Det er købt brugt løbende, vil jeg helt klar anbefale hvis du leder efter et "billigt" surround :)

Og så har jeg en Pioneer VSX-828 surround, men ville nok købe en Onkyo eller lign istedet for, eller måske den Sony som bliver anbefaldet også.. De er TIT på tilbud, ellers køb en brugt også.

Højtalere kan fint købes brugt...

Istedet for at købe nyt der er for "ringe" :)

Mit er ikke dyrt, men syntes det er fint til film og lign :)
Af bromberg
#246165 Jeg er meget enig med bullerfnis. Jeg har selv haft et 5.1 system med 4x zensor 1 og en zensor vokal. De kostede mig 3000kr.
MEN med et atmos setup kræves der minimum 7 højtalere og så begynder dit budget at halte. Det gør det især fordi du har svært ved at finde en receiver til under 5000kr med atmos og DTS x.

Mit råd er at starte med eks en zensor 1 pakke og en center. Du må ikke "nøjes" med en subwoofer, da den virkelig er den der kan give dig de fede film oplevelser. Et fif her skal gå på en brugt xtz eller svs her får du absolut meget lyd for pengene.
En xtz 10.16 har jeg selv tidligere købt brugt for 1000kr (det var billigt), men for 2000kr skulle du også kunne finde en.
Personligt syntes jeg dog svs levere en bedre lyd.