Har du spørgsmål eller kommentarer til vores anmeldelser, kan du finde en tråd for hvert anmeldt produkt her.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#92242 Testen af Panasonic TX-P42G20E er nu online. Panasonic G20 har Infinite Black panel, THX, VIERA CAST og USB HHD optagelse-funktion.
Find testen her: http://www.flatpanels.dk/test.php?subac ... 1267447545

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller tilføjelser, kan de placeres her i tråden og vi skal prøve at vende tilbage på dem.

God fornøjelse med læsningen 8)
Af BrianH
#92244 Jeg har ikke læst hele teksten endnu (er på arbejde :) ) Men kom til at tænke på om "overscan" kan slås til og fra i THX profilen?
Afprothor
#92245 Jeg fik leveret et G20 i fredags og har benærket et højt støjniveau fra elektronikken her i weekenden. Som Allan her på siderne skrev:

"Jeg har været hos en forhandler idag. Her så jeg G20 som stod godt, men hold op hvor den støjer "brummer". Den støjede mere end en V10 selvom den har blæsere".

Jeg noterer mig samme oplevelse - en højfrekvent støj fra bagpanelet som varierer i intensitet med billedet på tv'et. Mine forældre har et G10 og det er lige før blæser-støjen er mere behagelig end den højfrekvente elektronik-støj jeg oplever.

Jeg kan ikke se I har beskæftiget jer med dette emne i Jeres test?
Af thomsenkbh
#92246 flot anmeldelse! på baggrund af den tyske anmeldelse der har ligget nogle dage så havde jeg dog troet at kvantespringet i forhold til G10 var større.
Har du virklig siddet på den sydlige halvkugle da du testede skærmen?! (efterårssol :) )
Af Dake
#92249 Nu skal jeg ikke kunne sige om støjen (fra strømforsyningen som på CRT skærm) er bedre eller værre end blæserstøjen. Der er mest når billedet er lyst. Til gengæld synes jeg ikke, at det er generende. Uden lyd af nogen art kan man høre det ja. Ved en stille scene i en film synes jeg alligevel den er overdøvet af baggrundsstøjen på filmen.
Lige nu sidder jeg med min bærbare pc og kan ikke høre tv'et pga. harddisken i computeren - det samme gælder for en ekstern harddisk.
Det kommer jo nok meget an på hvad man er følsom overfor. Ligesom vi er nogen som kan blive nuts af blæserstøj, nogen af fosforslør osv.
Af cableguy
#92250 Jeg undrer mig lidt over, at sortniveauet er dårligere end G10
Brugeravatar
Af radiomand
#92251 Hej Rasmus

Du skrev:Man kan ikke lave serieoptagelser (eller tilbagevendende optagelser)
Det kan man godt: under programering ved dato trykkes på pil ned, her får man flere valg for serieoptagelse.
Af Morten812
#92254 Flot anmeldelse.

Så venter vi bare på en anmeldelse af V20

Vil også gerne hører om anmelderen har oplevet "støj" fra dette - opfatter det som positivt at der ikke er blæsere i denne model.
Af lunddal
#92256
Se også billedet herunder af G20 i en meget oplyst rum med lavtstående efterårs-sol som falder ind af vinduer på den modsatte side.


Har I haft den stående så længe? :p
Af Rod1983
#92257 Tak for anmeldsen den var super god. Alt dette giver jo stof til eftertanke :). Dog er jeg en tand skuffet over måling af sortniveauet, da jeg havde forventet at den var en kende bedre. Farvene i THX-profilen og shadow detail ser (på målingerne) meget overbevisende ud. Spørgsmålet er så om S20'eren er (i praksis) et skridt ned fra G20 når man ser bort fra de ekstra funktionaliteter? 8)... svært at svare på I know :)
Af Kratz
#92260 Super fin og grundig anmeldelse Rasmus :)

Som flere andre er jeg noget skuffet over sortniveauet, og kan godt blive lidt bekymret over hvordan V og VT serien kommer til at klare sig på denne front også. Men det må tiden jo vise.
Det er efterhånden ved at være en lidt kedelig tendens. Hvert år udråbes sortniveauet til at være blevet markant forbedret, indtil en test viser der reelt ikke er sket det store (siden 2008 eller noget i den stil).

Men på alle andre punkter ser TV'et ud til at opfylde de meget høje forventninger.
Af ABoehm
#92262 Hej rasmus

Har du bemærket at G20´eren "brummer" meget, ligesom andre købere?

MVh - Anders
Af xcardman
#92263 krantz

Som jeg skrev flere gang og fik smidt i hovdet jeg var så klog
omkring sortniveauet.
hvad havde folk regnet med til 8000-9000 kr
En g20 er som jeg havde forventet en super skærm til
en fair pris.

Men hvis en vt20 ikke har betydelig bedre sortniveau, så er det en kæmpe skuffelse.

endnu en gang tak for en super anmeldelse man kan bruge til noget :)
Af Kratz
#92264 xcardman

Jeg er sådan set enig med dig. Man kan absolut ikke forvente mere til denne pris! Og jeg tror da også den kommer til at feje al konkurrence af banen for denne prisklasse i år.

Synes blot Panasonic's fokus og strategi er forkert, eller i bedste fald uheldig. Hvem lægger mærke til det lille 'pro' efter 'Infinity Black'?
Og hvad betyder det egentlig har mange spurgt til. Med god grund synes jeg! Du kan altså hurtigt forledes til at tro der er tale om mere eller mindre samme panel.

Det folk lægger mærke til 'Infinity Black' samt en (i øvrigt fuldstændig horribel) kontrast angivet til 5.000.000:1.

Men trods min pessimismi håber jeg naturligvis du har ret :)
Af Jeden
#92265 Rigtig god og uddybende anmeldelse!! Nu ser jeg bare frem til anmeldelsen af V og VT serien.
Af velsing
#92266 Hej

Jeg tror kontrasten på 5.000.000:1 må være med dynamisk kontrast tilvalgt.

Vedrørende støjproblemet, så er der tale om 'plasma-støj', eller 'plasma-buzz', -hvis man skal finde det på engelske foraer. Mit S10 har det, min kamerats X10 har det, et Samsung B850 jeg lagde øret ved i hifi-klubben havde det, -lidt tydeligt endog. Der er vist tale om en eller anden komponent på panelet som udsender den højfrekvente lyd. En lyd der bliver højere ved lyse billeder, da de er mere strømkrævende og spændingen derved øges.

Det generer mig i det store og hele ikke i hverdagen, med det almindelige lydniveau, to børn, madlavning, bagrundsmusik osv. afstedkommer. Men jeg om aftenen når jeg sidder og ser tv ved lav volumen, af hensyn til selvsamme to, nu sovende, børn. Må jeg sige at den høje tone faktisk er generende.

Den fylder ligesom rummet, og det bliver næsten uudholdeligt når jeg slår den over på den ene hdmi-indgang hvor min pc er tilsluttet. Et statisk skrivebordsbillede fra pc'en er ikke noget jeg hænger længe ved, og der tilskyndes ikke til surfing på nettet om man så må sige.

Det undrer mig lidt, at man ikke kan løse dette problem hos producenterne, da det jo tilsyneladende er tilbagevendende.

Faktisk udsender gammeldags billedrørstv også en højfrekvent lyd. Og jeg har personligt altid kunne konstatere om der var et tv tændt, så snart jeg trådte ind i et hus. -Er åbenbart sensitiv overfor disse frekvenser.. Problemet er dog mere udtalt på plasma-tv, formodentlig pga af de noget større paneler.

Der diskuteres dog en del løsningsmuligheder rundt omkring på nettet, og en af dem der skulle virke er, at man hænger et tæppe, et stykke stof, æggebakker eller andet lyddæmpende materiale (alt efter de æstetiske krav..) op bag ved tv'et, og at det så opfanger den høje lyd, således af den ikke reflekteres fra bagvæggen ud i rummet.

Skal selv rode lidt med det så snart job, kone, og selvsamme to børn levner mig lidt tid til det ;-)

Og undskyld hi-jackingen, -tilbage på sporet.

Mvh Velsing
Af Nick_S
#92267 Tak for en god anmeldelse.
Som altid fantastisk spændende læsning! :)

Som xcardman skriver forstår jeg heller ikke at man kan forvente sig meget mere end det man får ved denne skærm. Til de 9000 kroner skærmen koster rundt omkring får man jo fantastisk meget for sine penge.
Hvis shadow detail er så fantastisk som der gives udtryk for, er det i min verden ikke et problem at sort ikke er dybere - ihvertfald ikke i denne prisklasse!

Jeg får min første sending af G20'ere på lager hvor jeg arbejder på onsdag - og jeg glæder mig! 8)
Af fatD
#92269 Super anmeldelse!
Jeg havde overvejet at vente med at beslutte mig for om det skulle være G20 eller V20 til jeg havde set begge anmeldelser, men har meget svært ved at forestille en så stor prisforskel kan retfærdiggøres?

Eneste forskel til V20 er at det er lidt tyndere, pro-sound (3x10w), wifi-dongle medfølger og så selvfølgelig det der potentielt kan retfærdiggøre prisforskellen, pro-panel, nogle tanke omkring dette?

Mht. wifi dongle er det så ikke korrekt forstået at hvis man blot køber denne til G20'eren adskiller det sig ikke fra V20'eren?
Af Datamax
#92270 Tusind tak for en helt igennem super anmeldelse, stort skulderklap til dig Rasmus.