Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Af Sunebune
#268911 Til et handicappet familiemedlem leder jeg efter et tv hvis grundfunktioner kan talestyres helt uden brug af hænderne. Jeg kan læse flere beskrivelser og anmeldelser af Samsung-tv fra omkring 2012-2014 som angivelig kunne talestyres, og hvor en indledende 'hilsen' som 'Hi TV' eller 'Smart TV' var nok til at få tv'et til at lytte, selv fra standby, fx: http://www.av-blog.dk/test_fladskaerm_p ... e65es8005/
Men som jeg forstår det, kan nyere Samsung-tv ikke talestyres uden at man trykker på en fysisk knap på remoten for at aktivere mikrofonen. Jeg har spurgt Samsungs kundeservice, og de kan/vil ikke tale om forskellene på talestyring i tidligere og nuværende modeller, men bekræfter at man i aktuelle modeller skal trykke på en knap mens man taler.
Kan nogen her sige mig om jeg fx kan finde en brugt model fra ca 2012-2014, som kan betjenes håndfrit - og i så fald gerne med specifik model-/serieangivelse? Eller hvis I kender til andre tv end Samsungs som kan talestyres uden brug af knapper, er jeg også meget interesseret. Bemærk at det ikke er talestyrede søgefunktioner jeg leder efter, men grundfunktioner som kanalskift, volumen, tænd/sluk osv. På forhånd tak - mvh Sune
Brugeravatar
Af hans123
#268918 Kan styre tv lys og lyd med Amazon alexa.

En Logitech remote med hub forbundet med alexa gør at tv kan betjenes med tale.
Alle grund funktioner uden problemer.

Og så er det ikke afhængig af tv model.
Af Sunebune
#269036 Tak, hans123 - jeg havde læst lidt om den mulighed, men var i tvivl om den virkede i Danmark. Kræver den jævnlig opdatering/tilpasning, eller passer den sig selv når den er installeret?
Jeg er dog stadig interesseret hvis nogen ved om løsninger af den art er/har været integreret i tv fra fx Samsung? (Der skal alligevel indkøbes et større tv, og hvis der kan findes et - evt af ældre model - med håndfri betjening, ville det nok være at foretrække.
Mvh Sune
Brugeravatar
Af hans123
#269046 Har kun brugt det i små 2 måneder

Og har intet ændret siden opstart. Alle kommandoer ligger i Logitech og pares med alexa

Så jeg siger blot. Alexa turn on tv. Alexa set tv to Channel 5 osv.
Styrer også mit Hue lys.
Og ved sengetid slukkes alt på talekomando også.
Har nogle sonoff wifi kontakter som også styres med tale.
Faktisk utroligt stabilt