Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af Pseudo
#268280 Hej, sagen er den at vi har renoveret vores stue og derfor pillet vores gamle Panasonic 42X10Y ned og spartlet huller til på væg osv.
I den forbindelse har fruen og jeg snakket om at købe et nyt 55" og derfor vil jeg være ked at skulle hænge det gamle op igen.

Vi har 7.000 kr og jeg har læst en masse tråde igennem og kan se at Sony XE90xx er anbefalet højt. Jeg var i går i Power for at spørge om de ville lave den til kampagnepris på de 6.999, men det havde jeg ikke held med. Han ville kun sælge til de 9.600 det står til.

Fruen presser på for at få sit nye tv-bord og tv op at hænge og derfor har vi været ude at kigge på Samsung MU70xx til 6.666 og så var både Power og Elgiganten meget ivrige for at sælge LG SJ850 og SJ810 til hhvs. 6.999 og 7.200.

Vi sidder direkte foran fjernsynet og vi ser kun film, serier m.v., da vi ingen TV-pakke har. Til dette bruges ATV4.

Får man meget mere for pengene i XE90xx, så det er værd at vente på eller kan vi kaste os over et af de andre?
Jeg er sådan set super glad for det gamle plasma på trods af alderen, men det er også bare en tand for småt til vores store stue.
Af PeterD
#268293
BrianH skrev:Der er jo andet i verden, end det Sony.
Det er godt, men meget hypet, og du bliver lige så glad for Panasonic eller LG

Det her er desværre kun 50"
https://www.power.dk/tv-og-billede/flad ... /p-524452/


Enig. EX700 er generelt alt for overset på tvmarkedet..
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#268294 Til HDR er EX700 slet ikke på højde med XE90, men hvis HDR er irrelevant, så er EX700 dog et godt bud.
Af Grandahl
#268308 Hvis i ikke kan vente på 9005 ville jeg gå med Samsung 7005.. Panasonic er forældet på mange måder som interface med menuer og smart tv er en død sild.. Yderligere får du 5” mere.

LG’erne ville jeg gå uden om, de er med IPS panel der giver et lavere kontrast/ sortniveau og dermed dårligere billedoplevelse.. og når i nu sidder midt for.

Det er alm. Kendt at de store varehuse får provision på at sælge LG LCD tv, OLED får de ikke noget for ( de sælger nok sig selv )

Hvis i kunne finde 3000 mere, så køb et OLED, så er der top kvalitet der overgår alle de ovennævnte
Brugeravatar
Af Pseudo
#268311 Vi startede faktisk et maks. budget på 5.000, men var bestemt ikke tilfreds med hvad vi fik for de penge i forhold til hvad vi allerede har i vores Panasonic plasma, som jeg dengang gav 4.000 for. Så maks. maks. er 7.000.
Må indrømme at jeg lidt står med følelsen af at billedkvaliteten på mit gamle plasma er fuldt på højde med de nuværende mellemmodeller på trods det snart er 8-9 år gammelt - selvfølgelig bortset fra 4K, HDR og hvad der ellers er, men ren billedvisning.

Nu skriver Torben "Hvis HDR er relevant". Det må jeg ærligt indrømme jeg ikke ved om det er. Jeg har indtil nu egentlig lidt set det som en gimmick på højde med 3D. Ja billedet bliver mere kontrastfyldt men også mere kunstigt i mine øjne.
Så jeg ved ærligt ikke om det er et behov jeg har eller ej. Men det vil også være helt hul i hovedet ikke at vente 2 uger på et TV som har klart bedre HDR end alternativerne, hvis HDR bliver det nye HD i fremtiden.
Af PeterD
#268313
Grandahl skrev:Hvis i ikke kan vente på 9005 ville jeg gå med Samsung 7005.. Panasonic er forældet på mange måder som interface med menuer og smart tv er en død sild.. Yderligere får du 5” mere.

LG’erne ville jeg gå uden om, de er med IPS panel der giver et lavere kontrast/ sortniveau og dermed dårligere billedoplevelse.. og når i nu sidder midt for.

Det er alm. Kendt at de store varehuse får provision på at sælge LG LCD tv, OLED får de ikke noget for ( de sælger nok sig selv )

Hvis i kunne finde 3000 mere, så køb et OLED, så er der top kvalitet der overgår alle de ovennævnte


Begge er, udover FP også testet her af Samme medie så derved er det lettere at se hvilket et der er bedst.

Samsung MU7005: 2,5 stjerner i "Funktioner" og og 2,5 stjerner i "Ydelse"

"Til en pris lige under 9.000 kr. for 55" er MU7005 et udmærket tv på mange måder, og et godt all-round tv til dem, der vil bruge smart tv delen. Jeg synes Samsung (og de andre) burde droppe HDR på de billige tv der alligevel ikke kan levere en god nok oplevelse - men det bliver nok svært at overbevise dem om, for HDR er jo et salgsargument uden på papkassen, og den slags er i høj kurs. Ikke desto mindre leverer Samsung MU7005 et rimeligt billede til en fornuftig pris - og så er det ganske pænt."

https://www.inputmag.dk/anmeldelse-samsung-eu557005/

Panasonic EX700: 4 stjerner i "Funktioner" og 3,5 stjerner i "Ydelse"

"Alt i alt er EX700 et godt tv på stort set alle måder. Du skal ikke forvente at HDR gør noget godt for det, for det er simpelthen ikke muligt med den kombination af hardware og software EX700 byder på. Men Panasonic er langt fra alene med det problem, så det vil vi ikke lade trække så meget ned. Til gengæld er det imponerende, hvor god billedkvalitet du kan få ud af et 58″ fjernsyn, der koster under 9.000 kr. Hvis du er typen der bruger smart tv funktionerne i dit tv skal du holde dig langt væk fra EX700, men får du dit indhold fra andre kilder end tv’ets indbyggede apps, ja så er EX700 et fantastisk tv til prisen."

https://www.inputmag.dk/anmeldelse-pana ... x58ex700e/

Man køber vel et tv fordi man i første omgang skal SE tv..Resten kan vel ordnes på computeren/tablet?
Brugeravatar
Af Pseudo
#268314 Jeg er enig PeterD - alt mit indhold bliver leveret af en ATV4, så det er også ren billedpræstation jeg er ude efter. Vil aldrig komme til at bruge smart TV delen alligevel. Desværre ligger 58" EX700 bare lidt højt for tiden på 9.000. 50" bliver for lille en upgrade fra 42".

Men som skrevet med HDR ovenfor, så er jeg stadig i tvivl om det er noget jeg ville komme til at gøre brug af. Jeg har aldrig manglet det indtil nu.
Af PeterD
#268317 Det er rigtig nok..

De nye modeller kommer vel dryppende i april og så falder prisen vel på dem fra i år, hvis du kan vente..

Vel ikke rigtigt om du kan komme uden om problemer med clouding på LCD..

Picture Profile True Cinema
Backlight 34
Contrast 90
Brightness 0
Sharpness 30
Color 50
Tint 0
Color temp Warm2
Vivid color Off
Adaptive Backlight Control Off
Ambient sensor On/Off
Noise reduction Off
MPEG Remaster Off
Resolution Remaster Off
Dynamic Range Remaster Off
Intelligent Frame Control Off
Clear Motion On/Off
Advanced Contrast Control Off
Color Gamut Normal
Screen Settings 16:9 Overscan Off
White Balance R-Gain +2
G-Gain +1
B-Gain -1
R-Cutoff +6
G-Cutoff +2
B-Cutoff +2

https://www.flatpanelshd.com/review.php ... 1494309442
Af Grandahl
#268320 Så er du vel tilbage tilbage på at beholde eller evt vente på et tilbud på 9005..

Uanset om du vægter HDR er 9005 altså et noget bedre tv end det du har, ydermere gør størrelsen en del. Grundet bagbelysning er den ikke så slank som de kantbelyste LCD, men du må være vant til lidt af en “skrummel” med dit nuværende tv.

Jeg tror ikke 9005 kommer mange gange på tilbud mere, afløseren er på trapperne.

Alt i alt synes jeg du gør dig gode overvejelser.
Af Grandahl
#268322 En mulighed er også at beholde et års tid, og gå efter en OLED om et års tid, priserne synes at falde på de nye OLED, det må vel forventes så at priserne ved denne tid næste år er endnu lavere her inden de nye kommer.
Brugeravatar
Af Pseudo
#268323 Haha, oh yes, det nuværende vejer tæt på 30 kg og er 10 cm dybt :)

Men du har nok ret og jeg ender nok også med at vente på et tilbud på 9005. Og netop fordi de nye modeller kommer snart skulle jeg mene de gerne vil have solgt ud af deres lager. Power i Glostrup havde vel 15-20 stykker af 9005 stående inde i butikken, så der er nogle at komme af med inden de får nye modeller.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#268325 Vi er så noget uenige med input omkring værdien af features på hhv. EX700 og MU7005. Samsung har en langt bedre platform en Panasonic og både remote, og ekstern boks fungerer - i vores mening - bedre. På billedsiden har vi dog scoret de to helt identisk.
Af Grandahl
#268338 PeterD gør det hver gang, han vil altid sætte Samsung i et dårligt lys og Pana i et godt.. Og det gør han uden skrupler igen igen.

Denne gang med at finde test herfra siden til Samsung 7005 og finde frem til 2 1/2 stjerner, i stedet for at bruge jeres side igen til Panasonic EX700 og drage en direkte sammenligning, vælger han at finde en anden test fra en anden side, der gør det på deres måde.. Men på den anden side har EX700 fået 4 stjerner.. også sammenligner PeterD stjerner og tror vi alle er idioter!!!

Jeg prøver virkelig at forblive rolig og lade være med at brække mig.
Af PeterD
#268345 Det viser meget godt at det kan betale sig at læse tests fra forskellige steder før man anbefaler..Avsforum.com, hdtvtest.co.uk, Flatpanels.dk, lydochbild.se.

Man kan altid vente med at købe