Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#264562
Globulus skrev:Du kan jo spørge dig selv:
- Hvorfor LG og andre producenter ikke(?) giver garanti mod burn-in på deres apparater. (Ret mig, hvis jeg tager fejl).
- Hvorfor Elgiganten, Bilka, osv stort set altid har deres OLED-modeller til at stå og køre med en demo i stedet for en eller anden TV-kanal eller hvad der måtte køre på alle andre apparater i butikken. Det kan være for at fremhæve OLED's kvaliteter, men det er sikkert også for at forhindre, at der ikke er et eller andet logo, der brænder sig fast.
De her fabrikanter dækker sig jo ind fra højre & venstre, og selv noget så elementært som bare pixel-fejl, som jo kan forekomme på nærmest alle gængse TV tech' kan man jo igen klynke at den danske lovgivning ikke giver en som forbruger ble på, kva flere retssager og hvor man som forbruger kan hænge på techdefekter, hvis det altså stadig er [ ISO13406-2 standarden ] som er rettesnor ? og hvor der må være op til 5 pixel pr mio. pixels og på 4K TV (+8mio pixel) er det jo nævneværdige 40 pixel som kan gå i freak-mode & gå beserk og det kan bestemt være en gene i praksis.

Så hvis det er jargonen [jamen de dækker ikke, for sæt nu] så kan man jo slet ikke købe TV-nutildags da man jo kan risikere at rende ind i en særdeles uheldig <40 pixel defekt, som er stucked i en uheldig farve .

Ovennævnte ISO standard omkring pixelfejl, har flere danske-forbrugersager jo konkluderet som fundament for hvad og hvad hvornår, hvorimod flyvske-konklusioner omkring risikoen for massiv "burn in" og hvordan man er stillet her som menig forbruger' er primært gisninger og hvor skillelinien reelt ville ligge på netop et marked som Danmark & ens forbrugerrettigheder her, som jo kan være milevidt fra mulige skræmme-eksempler diverse steder på kloden og i lande som operere under væsentlig andre brugerrettigheder.
og netop når det kommer til mulige vedtægter som visse producenter forsøger at gemme sig bag, kan jo nemt vise sig ikke at være valide i praksis, når det først har været forbi en mulig dansk-forbrugersag.

-Men hvis man ikke ønsker sig en ny tech som OLED og dens suveræne billedkvalitet fordi man netop er bange for risikobetonet techdefekter, tjahh' så skal man selvfølgelig ikke købe sig et - og hvis man ikke ønsker at risikere at ende op med fx pixelfejl, så skal man heller ikke købe et ordinært LED-fjernsyn..
Det oplagte ville så være en bog, krydret med en god fantasi ;) eller måske en projektor, men det kan sateme også være en dyr bekostning og mulige techfaldgruper her.
Ellers så kunne man måske, hvis man ligger søvnløs omkring risikoen for defekter ved ens tech, nok også overveje en forsikring, det skulle jo nok være muligt at finde en eller anden police, hvor man kan betale sig fra ens paranoia.
-----
lennon skrev:Globolus kom da vist lige med årets værste spøgelseshistorie . .
Som regel jargonen, og det er ofte af individer, som ikke selv har stiftet bekendtskab med nutidens OLED og de fjernsyn som de kloger sig på, men nærmere operere efter devisen "som man råber i skoven får man svar" og ofte tolker man jo efter-forgodt-befindende, og ikke mindst hvis man selv har lagt kassen for en eller anden gimmich af en fordyrrende techbetegnelse som fx QLED og fået en given sælgers proporganda om at det er et tilsvarende pendant til OLEDs-billedkvalitet.
Dog vil de fleste nok også hurtigt sande at der er godt nok forskel på OLED og så fx ens QLED.. og så glider det hele lidt nemmere ned, hvis man samtidig kan berolige sig selv, nåhh jamen de får næmest alle permanent burn-in, og om kort tid vil deres OLED fjernsyn være værdiløs og producenterne vil ikke hjælpe ligegyldigt hvor slemt det er' og så vil DBA & Ebay flyde over med værdiløse OLED-TV, - og så vil jeg sidde tilbagemed mit QLED og være en happy camper så mit eget QLED valg, var skam det helt rigtige.-


Hysteriet omkring OLED er desværre blæst ud af proportioner, og mange formår desværre ikke at skildre mellem midlertidigt retention og varigt burn in.

Kan sagtens tænkes at OLED har nævneværdige faldgrupper som bliver åbenlyse med tiden, og uniformity i diodernes ældning indfinder sig og mulig overhead af effekt-justering er mangelfuld og hurtigt er ude af det niveau som panelet selv kan opveje for at udligne, men indtil videre er der netop ikke meget der tyder på at det skulle være tilfældet, tværtimod og endnu mindre når det kommer til 2017 panelerne..