Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af Wendorff10
#261184 Nu er det endeligt ved at være Black Friday og jeg skal have købt Sony XE9005 (HVIS det overhovedet kommer på tilbud), ellers falder valget nok på XE8505

MEEN

Hvilke HDMI kabler skal jeg købe/ikke købe til at forbinde Playstation 4 Pro, for at få fuldt udbytte af 4K/HDR til gaming og det samme spørgsmål går på et kabel til en evt. soundbar. Er der nogle krav til HDMI kablet? Hvis ja, hvilke? og har i evt. nogle bud på nogle billige og gode kabler?

Da TV'et skal op at hænge på væggen, skal jeg bruge et vægbeslag også, men er lidt i tvivl om hvilket af 2 muligheder jeg skal vælge.

1: https://www.av-cables.dk/vaegbeslag-42- ... 37-70.html

2: https://www.av-cables.dk/vaegbeslag-42- ... -70-2.html

Det første er 25mm fra væggen og det andet er 10mm. Hvad er fordelene og ulemperne ved dem begge? Jeg har jo et par HDMI stik der skal i, men det er jo ikke noget jeg tager ind og ud? Tror i at beslagene kan "vippes", så der er mulighed for overhovedet at komme til stikkene når TV'et sidder på væggen?
Brugeravatar
Af barslund69
#261213 Det første du linker til har jeg selv til mit XE9005 Det fungere rigtig godt det kan vippes
Vil ikke have et der kommer længere ind da på mit 75" er svært at komme til på ens usb og HDMI porte i siden hvis vægbeslaget kun er 10mm fra væg
Brugeravatar
Af Wendorff10
#261269 Jeg tænkte bare at hvis man kan vippe det, så kan man jo bare holde det ude, når man skal have diverse stik i. Mit fjernsyn skal nemlig hænge sådan at man ser det fra siden når man kommer ind i rummet, så tænkte at det måske var rart at det hang så tæt på som muligt, men måske er det lige så godt med 25mm.

Er der forresten nogle der her nogle erfaringer eller tips til at bore sådan noget i en betonvæg? Er der nogle krav til specielle skruer eller rawplugs?
Brugeravatar
Af barslund69
#261283 Det beslag jeg købte var der skruer osv med til både beton og træ og lign
Brugeravatar
Af Kreilo
#261712 jeg spørger lige dumt engang. Hvis nu man vælger et Ultra Slim beslag som kun hænger 1 cm fra væggen, så kan man vel næsten ikke rigtig komme til at tilslutte diverse kabler når det hænger. Man er vel nødt til at tilslutte dem og så hænge tv'et på plads, right?
Brugeravatar
Af Wendorff10
#261767 Det var også mit spørgsmål, men jeg er stadig lidt i tvivl. Jeg snakkede med AV-cabels kundeservice, der sagde at man kun kunne vippe det en lille smule ud, så det ville stadig blive udfordrende at sætte diverse kabler i. Han sagde at det ville være en god ide at sætte div. kabler i før man hængte det op på væggen. Jeg har prøvet at købe det og så må vi se hvordan det går.

Hvis du gerne vil have at jeg skal skrive til dig når jeg ser om det går, så kan du sende en privat besked. Så er det lidt lettere at huske ;-)
Brugeravatar
Af Kreilo
#261771 Jeg kunne godt finde på at vente til du har fået dit og så høre dine erfaringer. :D Så må jeg se om kæresten kan holde ud af have det stående på foden indtil da. ;-)

Jeg skifter egentlig ikke specielt ofte HDMI kabler eller andet ud, så måske det er ligegyldigt, men omvendt gad jeg også godt hvis jeg kunne få det bedste fra begge verdener - altså klods op af væggen, men med mulighed for at tilslutte løbende uden at tage det ned. :)

Jeg skal nok selv finde tråden, og skrive en pb til dig hvis ikke du selv husker det. :)
Brugeravatar
Af Kreilo
#262337
Wendorff10 skrev:Hvis du gerne vil have at jeg skal skrive til dig når jeg ser om det går, så kan du sende en privat besked. Så er det lidt lettere at huske ;-)


Hej, har du fået dit ophæng hjem og monteret, og hvordan synes du det fungerer? 😊
Brugeravatar
Af Wendorff10
#262359 Hejsa, jeg har lige hentet fjernsynet for en time siden og er i gang med at pakke det ud. Jeg ved ikke lige hvor langt jeg når i aften, da jeg skal tidligt på arbejde i morgen, så jeg får det nok først op på væggen i morgen. Jeg giver lige et lille skriv når jeg har gjort mig nogle erfaringer ;-)
Brugeravatar
Af Kreilo
#262480 Fedt nok, jeg er i hvert fald stadig interesseret i at høre dine pros & cons. :)

Jeg har haft tv'et i nogle dage nu, og må sige jeg er rigtig godt tilfreds med det. Det er en kæmpe opgradering - både på størrelse og billedkvalitet - og til en fin pris synes jeg.
Brugeravatar
Af Wendorff10
#262528 Jeg skal nok lige opdatere herinde når jeg får hængt det op :D Det bliver nok først i starten af næste uge, da jeg ikke er hjemme i weekenden.

Jeg er også rigtig glad for mit! Jeg kan ikke vente til jeg får den bestilte PS4 Pro hjem og får prøvet Gran Turismo Sport og Assasins Creed Origins
Brugeravatar
Af Kreilo
#262691
Wendorff10 skrev:Jeg skal nok lige opdatere herinde når jeg får hængt det op :D Det bliver nok først i starten af næste uge, da jeg ikke er hjemme i weekenden.

Jeg er også rigtig glad for mit! Jeg kan ikke vente til jeg får den bestilte PS4 Pro hjem og får prøvet Gran Turismo Sport og Assasins Creed Origins


Jeg har den originale PS4, så jeg har ikke prøvet noget 4K gaming, men har dog prøvet lidt Last of US i HDR, og det ser mega fedt ud. Man kan tydeligt se forbedringen fra SDR synes jeg. Jeg vil gerne have en UHD player tilsluttet, og jeg grubler over om det skal være en billig Xbox One S eller om jeg skal gå all in og købe en One X. :D
Brugeravatar
Af Wendorff10
#263083 Så har jeg ENDELIG fået mit tv op at hænge og det fungerer skide godt! Der er ikke meget plads bagved, dog kan antennestikket lige komme til at sidde bag fjernsynet. Jeg satte diverse kabler i før jeg hængte det op, men det er langt fra nødvendigt, da man sagtens kan "tippe" det ud og rode med det. Jeg er glad for at jeg købte det med 10mm og ikk 25mm. Jeg kan varmt anbefale det beslag! Super nemt at sætte op og det hele følger med (en lille bonus for mig er at man kan "slide" det lidt fra side til side, hvis man ønsker det) :D
Brugeravatar
Af barslund69
#263109 Lækkert tillykke 👍

Vil sige hvis man har et 75" som mit kan mindre ind de 25mm ikke anbefales hvis man bruger div indgange i siden selv hvis man kan vippe tv'et.
Mit vægbeslag kan også vippes men man skal hive i 2 snøre da vægbeslaget er låst. Dette kan ikke gøres af en mand samtidig man sætter stik i i feks siden.
Jeg kan lige sætte stik i siden men ikke hvis pladsen var mindre.
Brugeravatar
Af Kreilo
#263214
Wendorff10 skrev:Så har jeg ENDELIG fået mit tv op at hænge og det fungerer skide godt! Der er ikke meget plads bagved, dog kan antennestikket lige komme til at sidde bag fjernsynet. Jeg satte diverse kabler i før jeg hængte det op, men det er langt fra nødvendigt, da man sagtens kan "tippe" det ud og rode med det. Jeg er glad for at jeg købte det med 10mm og ikk 25mm. Jeg kan varmt anbefale det beslag! Super nemt at sætte op og det hele følger med (en lille bonus for mig er at man kan "slide" det lidt fra side til side, hvis man ønsker det) :D


Fedt nok, og godt at høre at du havde succes med det og er tilfreds. :) Jeg smutter ind og bestiller et ophæng idag så jeg også kan få skidtet op på væggen. Tak for info. :)