Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Af Kaktus-burger
#261852 Man skal selvfølgelig også lige huske på, at der er tale om stress-tests. 20 timers daglig drift med den samme kontinuerlige loop, er ikke just noget som repræsenterer den almene forbruger. 😉
Af kofoed
#262722 Jeg har nu haft mit Sony 1A 55" i en måneds tid, og er helt sikkert rigtig glad for det. Jeg har dog set et par gange efter jeg f.eks. har set en fodbold kamp, og jeg så ser noget med total sort skærm, så kan nogle pixel kan blinke rundt grønt ganske kort, det er væk helt set med det samme, og det skal være helt sort før man ser det.

Jeg så det f.eks. også ved title screen til Stranger Things hvor det er sort i bund, og top, hvor jeg så et par afsnit i træk.

Er det normalt, er det image retention, eller er det noget helt andet?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#262740 2017-paneler er jo reelt 2016-paneler med en ændret ABL. De vil nok performe ret ens mht burn-in.
Af janus.sierakowski-larsen
#263723 Har haft to b6, begge ombytte på garanti pga. Burn in af kanal 5 logo. Egentlig er det jo ikke burn in som sådan men lysstyrken på de respektive dioder har ændret sig (slidt) det var ca efter et halvt år og 2-3 timer af kanal 5 hver anden dag. De der wipe programmer som kører i baggrunden prøver at måle lysstyrke i hver dioder (modstand) og prøver at kompensere ved at skrue op for de berørte eller ned for de andre, altså ingen hokus pokus her. På et tidspunkt rammer man barierern hvor man så ikke kan kompensere for der mere.... deraf burn in
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#263731 Burn-in er jo netop en inhomogen ældning af panelet fordi dioderne belastes mere i et givent område. Det var samme problem på plasma.