Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#259268
Der er da intet negativt i at sige at nogle LCD kan give mere lys end et OLED, at det så i praksis har meget lidt at sige for de fleste er en anden ting, men hvis forholdene er som du siger kan man da sagtens overveje sine muligheder, intet galt i det.
#259269
Det virker bare som om at den generelle holdning er at der kun er godt at sige om OLED... Jeg syntes så at der er fordele og ulemper ved begge teknologier.

Som sagt er jeg ikke i tvivl om hvor man finder den bedste billedkvalitet.
#259270
Ghidora skrev:Nu har vi alle jo ikke en mancave at se fjernsyn i... Så syntes bestemt ikke det er ligegyldi

Der virker lidt som om man ikke må sige noget som kan opfattes negativt ang. OLED?
Sikke noget vrøvl. Du må da hjertens gerne opremse fordele og ulemper ved OLED.

Det eneste jeg kritiserer dig for, er din manglende empiri, når det kommer til OLED. For ud fra dine indlæg lader det til, at du baserer din viden udelukkende ud fra tal, målt af fagpersoner, som du ikke helt forstår, hvad betyder i praksis. Ret mig endelig hvis jeg tager fejl.

De OLED som er på markedet i dag er desuden langt mere lysstærke end din plasma. Så nej, du behøver skam ikke en mørkelagt "man-cave" for at udnytte en OLED-skærm til fulde. Igen, jeg ved ikke helt hvad din udtalelse er baseret på? For OLED fungerer upåklageligt i ganske almindelige, lyse stuer. Selv i dagslys.
#259275
Selv samme fagpersoner som netop pointere at det kan være et problem i meget lyse miljøer...

Den største ulempe ved LG OLED er .... prisen :)

(mindre ulemper er Lysstyrken, ABL, Black/white crush, Motion, burn in)
#259276
Lys outputtet på 2017 OLED er altså i en helt anden liga end dit og mit plasma . Næste w.e går vi i vintertid, - og så er selv drivhuse mørklagte fra ca kl 1630 .
Power sælger åbenbart LG’s 65” C7 til 19999kr , og så er det altså svært for mig at argumetere for et seriøst LCD - som vel reelt er på samme prisniveau ?
#259278
ABL er en reel begrænsning, som du vil støde i når lysstyrken er sat højere end 140 nits (på et lille vindue) og skærmen skifter til en fuld hvid farveflade. Det sker i både film og ikke mindst reklamer, at man har sådanne farveflader.

Der er dig ingen crush på OLED længere. Det var på 2016-modellerne, men det er elimineret på 2017-modellerne.

Burn-in vil dog forblive en risiko så længe teknologien er selvemitterende, så hvis man ser Kanal5 50% af tiden, så vil deres logo nok sidde fast på et tidspunkt.