Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af Accepterdet
#254218 Hej
Jeg har lige købt et LG 60UH850V, grunden var prisen der var 6999 kr hvilket jeg syntes er en billig pris, en anden grund er at det har 3D, og jeg har en del 3D film som jeg egenligt gerne vil kunne se.
Jeg kommer fra et Panasonic TX-L55WT60, som var et ualmindeligt godt tv med suverænt billede og rigtigt flot 3D effekt , desværre var der et problem med dette og kunne ikke få reservedele dertil så det blev skrottet.

Jeg er egenligt godt tilfreds med billedkvaliteten på mit nye LG, men når jeg skal se 3D får jeg "dobbelttekst" eller ghosting hedder det vel, samt at der i begge sider hele vejen op og ned, er en 1-2 cm der ser mærkeligt ud, som om at der ikke er 3D film monteret i siderne.

Mit spørgsmål er nu, er det noget andre har haft problemer med det og er der eventuelt en måde at rette det på ?

Har jeg eventuelt været uheldig og skal prøve at ombytte det, og håbe på det ikke er et problem ved næste tv ?

Eller skal jeg bare droppe denne model og håbe på at der senere igen kommer 3D i eventuelt Oled modellerne ?
Brugeravatar
Af bbplayer
#254219 Taler vi Blu-ray eller streamet eller hvad? Hvor kommer kilde materiale igennem.

De 3D blu-ray som jeg har afspillet på mit OLED ser rigtig flotte ud, og da du har et UHD tv nu, skulle den gerne stå flot og i ægte 1080p gengivelse nu.
Af steen6400
#254222 Hvor tæt sidder du på fjernsynet? Nogen foreskriver 2 x skærmbredde som minimum afstand.
Brugeravatar
Af Accepterdet
#254232 Jeg vil jo egentligt gerne beholde modellen, da prisen var god, og fordi det faktisk understøtter hlg og Dolby vision.
Men skal jeg få det ombyttet eller skal jeg regne med det er et almindeligt problem på modellen.?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#254235 Der burde jo ikke være manglende 3D i striber på TV'et, men ghosting er det ikke sikkert du kan slippe for. Er det KUN underteksterne der vises dobbelt? Dvs. ikke noget at billedet?
Brugeravatar
Af Accepterdet
#254249 Ja det er mest teksterne, og det er når jeg sidder i min sofa, hvis jeg rejser mig op forsvinder det.
Lidt som om at der er et sweetspot som ikke er særligt stort.
Men har aldrig haft det problem me d mit tidligere tv.
Af ThomasFrost_DK
#254252 Kan dit tv være for højt i forhold til øjnene ?
På vores gamle tv bord, var det så højt at der ved nogle film var lidt ghosting, men på vores nye bord, som måske er 10cm lavere, der er det nu helt perfekt.

Jeg har selv overvejet meget at købe dette tv, men folk herinde fraråder jo LG pga det er et IPS panel... Så jeg er nok gået lidt væk fra det igen..
Brugeravatar
Af Accepterdet
#254257 Ja jeg tror det måske hænger for højt, men det skulle vel ikke have indflydelse på siderne, som jeg skriver er det lige meget hvor jeg sidder eller står så er det stadig et par cm i hver side der ser underlig ud.
Bortset fra det er jeg imponeret over tv'et .
Jeg syntes det er et godt køb til pengene og vil helst beholde modellen.
Af dafling
#254260 Jeg har et LG 65E6 som jeg også købte pga. 3d. Jeg har samme problem med teksten er dobbelt ude til venstre i billedet, kan få det til at forsvinde ved at sidde lige midtfor tvet og nede på gulvet. Tvet sidder, så midten af billedet er 95cm fra gulv og mine øjne er 100 cm oppe når jeg sidder i sofaen, så jeg vil mene man sidder i god se højde. Kommer fra Sony med aktive briller hvor man kan sidde lige hvor man har lyst, og 3d billedet var stadigvæk perfekt, der skuffer LG med deres passive briller.
Brugeravatar
Af bbplayer
#254267 Når 3D aktiveres på LG skærmen, har du så været inde under indstillinger -> "3D indstillinger" ?

Der kan du
- Rette billedkorrektion (h/v vs v/h)
- Ændre 3D tilstand (dybde/synsvinkel) Sæt til Manuel og du kan rette dette til.

Jeg har på andre enheder selv brugt dette for bedre billede på tidligere LG skærme men du kan altså gøre dette direkte på skærmen, som lyder til at hjælpe dig ved 3D tilstand især og kombineret af h/v v/h korrektion.

Hvis jeg ikke tager fejl, så kan din oplevelse vel lyde lidt som en kikkert hvor du ikke har fået vippet kikkert på plads, så bliver det jo også lidt dobbelt at se på. Her hjælper de indstillinger som er nævnt.
Brugeravatar
Af Accepterdet
#254272 Jeg har prøvet alle indstillinger og det gør kun problemet værre.
Idag har jeg testet 3D film nr 6 og der var det et problem med dobbelt tekst ligegyldigt hvor og hvordan man sad.
Jeg tror det ender med en returnering af skærmen og så spiller i lotteriet og håber den næste ikke har dette problem eller andre problemer, for som sagt er jeg rimeligt tilfreds med modellen, især nær man tager prisen i betragtning.
Tror jeg prøver at tage i Elgiganten idag og ser om de har et man kan se køre 3D og om det så også har problemet.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#254281 3D i denne form er ret afhængig af hvor man sidder desværre, så du får nok ikke en helt problemfri gengivelse uanset hvad.
Brugeravatar
Af MontørThomas
#254283 sad lige og fulgte med i tråden, og bed mærke i øjenhøjden....kan det måske være fordi tv tilter i bund eller top bare en lille smule? og ikke er lige?? det er blot en tanke:-) jeg ved jo ikke hvilket materiale du har som væg...eller hvordan du har sat det op med vægbeslag
Brugeravatar
Af bbplayer
#254298 En lille test.

Nu har jeg prøvet 3D her på IKKE 3D programmer, og fået tv til at konvertere, selvom det ikke virker særligt godt.
Dog er teksten altid perfekt , selvom den står i 3D.

Så her tænker jeg, hvis du nu trykker på 3D knappen på en tv kanal, eller netflix film som ikke er 3D. Er understekst så dobbelt allerede der , uden du tager briller på? Så kunne det tyde på en fejl på tv, ud fra hvordan mit tv reagerer på emuleret 3D.
Brugeravatar
Af bbplayer
#254337 Ok, jeg tog vist lidt fejl :)

Netflix kan ikke køre 3D men knappen virker alligevel, dog uden effekt. Så at teksten stod knivskarpt var derfor.
Jeg har prøvet en tv kanal (DR1) Barnaby lige nu, og teksten har en lille smule slør på når man laver en 2D -> 3D, det er prøvet på 2 skærme med 3D, så det er normalt her. Det tror jeg matcher din beskrivel for slør. Dobbelt er det nok også men sådan fungerer 3D jo. Er det også sløret når du tager brillerne på, så er det jo brillerne som er forkerte og ikke tv't ;)
Af dafling
#254340 [Mange tak for hjælpen, har fået et meget bedre 3D billede efter jeg har ændret dybt og synsvinkel :)
]

Når 3D aktiveres på LG skærmen, har du så været inde under indstillinger -> "3D indstillinger" ?

Der kan du
- Rette billedkorrektion (h/v vs v/h)
- Ændre 3D tilstand (dybde/synsvinkel) Sæt til Manuel og du kan rette dette til.

Jeg har på andre enheder selv brugt dette for bedre billede på tidligere LG skærme men du kan altså gøre dette direkte på skærmen, som lyder til at hjælpe dig ved 3D tilstand især og kombineret af h/v v/h korrektion.

Hvis jeg ikke tager fejl, så kan din oplevelse vel lyde lidt som en kikkert hvor du ikke har fået vippet kikkert på plads, så bliver det jo også lidt dobbelt at se på. Her hjælper de indstillinger som er nævnt.[/quote]