Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Af Bjur
#251554 Jeg har lige modtaget mit 65b6v fra Power. Da jeg stod i butikken spurgte de om jeg ville købe kalibrering med. Det ville jeg selvfølgelig ikke. Nu har jeg så modtaget det og der følger en kalibreringsrapport med, dvs. De har kalibreret det alligevel. Mit spørgsmål er så. Hvordan sikrer jeg mig at det er en ny model og ikke en demo model der har kørt en del timer? Kan jeg se et sted i en menu hvor langt tid tvet har kørt?
På Nec tv kan man få en speciel menu frem ved at taste en genvejakombination. Håber det kan lade sig gøre at finde ud af da jeg selvfølgelig vil have et helt nyt.
Af BrianH
#251555 Er det ikke ligesom den iPhone jeg købte hos Power, hvor de spurgte om jeg ville have monteret panzerglas? Det troede jeg ekspedienten ville gøre, men han hentede en telefon færdigmonteret og pakket.

Forstået på den måde, at de måske har nogle tv stående kalibrerede og pakket, og andre ikke-kalibreret. Og så har de så givet dig et tv fra den "forkerte" hylde.

Men jeg gætter bare...
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#251556 På eget ansvar: http://m.wikihow.com/Display-the-Secret-Menu-in-LG-TVs

Hvis du rør noget forkert i den menu, så kan du stå med en dyr dørstopper.
Brugeravatar
Af bbplayer
#251559 Hvordan fik du skærmen? Så du ikke om kassen var uåbnet?

Du kan jo altid aflevere den igen, og bede om en fabriksny og se hvad de siger

At rode i servicemenu er måske ikke så godt, for den logger vistnok man går derind og datoen kan jo vise du har gjort det som kan være brud på garanti hvis de checker, eller du nævner timer det har været tændt
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#251578 Det ser egentlig ok ud. Husk at det kun er HDMI 1 der er kalibreret. Indstillingerne skal kopieres ud til de andre kilder.
Af bromberg
#251580 Mit så ligesådan ud og jeg sagde til ekspedienten, måske en anelse stramt og unuanceret (det var i Elgiganten), at jeg skal ikke have et kalibreret, demo, eller tidligere solgt tv. Det skal være fabriksnyt, ellers er det ligemeget. Jeg bilder mig ind det var et sådan jeg fik - det så ligesådan ud mht indpakning.:)
Brugeravatar
Af Blackspot4200
#251582 Brightness på 57 er alt for højt, jeg har ikke haft fingrene i en eneste B6´er som skulle have den skruet derop, de skærme jeg har kalibreret, der ødelagde man sort niveauet så snart den kom over 53.

Under billedindstillinger, er der et punkt som hedder "Sort niveau" står den til "høj" eller "lav" ?
Brugeravatar
Af Blackspot4200
#251583 prøv at åbne youtube appen og søg på "AVS709" så kommer der en video med titlen "AVS HD 709 Basic Calibration"

Vælg den første video som hedder "Black Clipping" gå helt tæt på skærmen og kig så efter om bjælkerne under nummer 16 og længere ned blinker ?

Nummer 16 skal altid være helt sort og så skal man kun lige kunne ane bjælkerne ved 17 og opefter.

Jeg gætter på, at den skal stå på enten 52 eller 53.

Sørg for at rummet er så mørkt som overhovedet muligt når du kontrollerer ovenstående.
Af Bjur
#251603 Tak for alle svarene:

@Bromberg: du siger dit så ud på samme måde da du fik det mht. Indpakning. Var der også kalibreringsrapport med? Synes det er voldsomt irriterende at jeg ikke kan tjekke hvor lang tid tvet har kørt uden at kunne lave meget ballade i service menuen. Har tidligere rodet i service menu på Samsung tv men det nulstillet settings.

@Torben: når du mener rettet ind, er det vel at sammenligne hdmi 1 og 2?

@Blackspot4200: jeg har endnu ikke haft tid til at sætte det op. Skal nok tjekke når det kommer op, men det er ind til en ret lys stue, så det bliver nok lidt svært at mørklægge helt.

Er der nogle test man kan køre for at tjekke man ikke har fået en mandagsmodel mht. Uniformity eller hvad kan man teste? Vil gerne sikre det er testet inden de 14 dage.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#251605 Homogenitet testes på hhv 5% og 60% lysstyrke, hvilket nok kræver testmønstre. Det med sortniveauet kræver 0% lysstyrke vist i et videoklip. Jeg har dem liggende på vores server, men ønsker ikke at gøre dette til en fildelings-side (selvom det er freeware), så du må nok lige minde mig om at smide et link til din indbakke ved lejlighed (er ikke hjemme lige i øjeblikket).

Du kan tjekke om de reelt har rørt ved noget ved bare at åbne menuen for billedindstillingerne når du står på HDMI1.
Af mbm
#251626 det er jo svært i dag med internethandler og fortrydelsesret.
Hvordan sikre man sig som kunde at man får en produkt som ikke har været ude hos andre?
Hvad stiller forhandleren op med returvarerne? De ryger vel tilbage på hylden?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#251634
mbm skrev:det er jo svært i dag med internethandler og fortrydelsesret.
Hvordan sikre man sig som kunde at man får en produkt som ikke har været ude hos andre?
Hvad stiller forhandleren op med returvarerne? De ryger vel tilbage på hylden?

Hvis du vil have ret til at returnere dine varer må du nødvendigvis også acceptere, at andre gør det samme. Hvis ikke vi skal ende med bjerge af ny elektronik med brudt emballage, så skal de brugte varer jo sendes ud som nye efter de er tjekket.
Af THXTEX
#251635 Ud fra billedet af kassen virker det som om at der kun er 1 lag gennemsigtigt tape på. Hvis den skåret op da du fik den har fjernsynet muligvis været pakket op. Hvis du selv skar det op er den nok fabriksny.