Hvis du har testet eller kort afprøvet en skærm og du ønsker at dele dine erfaringer med andre.
Af thke
#120393 Hej

Endelig fandt jeg en tråd, der omhandler netop det tv, som jeg har købt.

Udover tv'et har jeg en yousee-boks, en Wii og en Zeppelin.

Der er ikke anvendt andet end standard-kabler.

Jeg ser oftest tv gennem yousee-boksen, hvor den pt. står indstillet til 720p - kan jeg med fordel stille den anderledes (evt. 1080i)?

I tv'ets lille infoboks står der altid 50 hz - er der mulighed for at indstille anderledes (altså til 100 hz) eller sørger tv selv for at optimere?

Er der meget at hente på billedekvaliteten ved at benytte bedre kabler (ex. component-kabel til Wii, guldbelagt hdmi-kabel til yousee-boksen osv)?

Jeg har købt tv'et ultimo oktober - hvordan finder jeg ud af, om der er ny firmware, som bør/skal installeres. Jeg har ledt i tv'ets menuer og kigget på Sharps hjemmeside, men der står ikke, hvilken version tv'et er "født" med.

Jeg synes, at manualen langt fra hjælper ikke-superbrugere, som jeg må betegnes som!

På forhånd tak.

Thomas

PS. har trukket toslink/minijack kabel til zeppelinen, så lyden er i top ;o)
Af lak
#124155 Hej

Firmware version finder du ved at trykke menu->indstilling og herefter vælge iconet af en kuvert. Vælg identifikation og klik OK.
Den nyeste firmware hedder 1.13 og kan findes her:
[url]http://esupport.sharp-eu.com/html/software/index.php?StartRec=0&ListLimit=10&TemplateLang=dk&Lang=%&ProdLine=11&SortOrder=DESC&OrderBy=Title&OS=%&EMU=&SearchString=[/url]
Sjovt ok bliver den vist i identifikations feltet som E1005311. Om 1.13 så fremkommer hvis man læser E nummeret bagfra vides ikke :)
Der er kommet forbedringer på billed siden men du skal ikke forvente en total wow oplevelse efter en opdatering.

Om man foretrækker 720p eller 1080i er en smags sag. På min gamle kiss dvd syntes jeg 1080i så bedre ud end 720p men i bund og grund kommer det vel an på hvilken scaler der er bedst. Den i tv'et eller i din yousee box. Mener ikke at yousee sender noget der er bedre end 720p. Hvis jeg var dig ville jeg dog nok bruge den dvb-c tuner der sidder i tv'et i stedet for at have en løs box, medmindre der er harddisk optager i den.

De 50Hz der ståe i den lille boks er det indput signal du giver den. Der kunne også står 24Hz eller 60Hz alt efter input format. De 100Hz laver den selv internt og bliver ikke skrevet nogle steder.

Til din wii kan du købe komponent kabel sættet hvilket jeg syntes giver et mere klart billede. Den kan dog ikke kører mere end 480p men jeg syntes det giver et bedre billede end 576i som du får med det stik der medfølger med wii'en.
Der er ikke bedre billede at hent med guldbelagte kabler med blå lys og bling bling, medmindre du bevæger dig på kabellængder over 5m. Over 5m skal man begynde at passe på med de billige.
Guldbelagte hdmi kabler kan i øvrigt fås fra 30kr for 2m meter så om der er guld eller ej er ikke en makør for om det er kvalitet eller ej.

Håber det var til lidt hjælp

/Lak
Af LAC
#124729 LAK:

Er du stadigvæk tilfreds med dit tv? og lever det op til dine forventninger?

Har selv planer om en 820 men lurepasser også lidt på en LG LE850(0)

Men Sharp ligger pt. nr 1, dog vil jeg lige se om januar giver noget udsalg.

Men har du købt et fedt tv??

Mvh.
L.
Af lak
#127265 Hej

Beklager mit sene svar, men har arbejdet en del i udlandet.
Jeg er stadig glad for mit le820. Der kommer rimeligt med nye firmware til det, og det bedste er at Sharp er ret lydhør hvis man syntes der er noget der ikke virker.
Den største svaghed er reflektioner når der er lyst, så der plejer jeg at kører med en anden mode end den kalibreret film mode.
Den pris den er nede i nu er meget passende for tv'et (syntes jeg).


hilsen

Lak
Af ACH
#128937 Hej
Er der nogen le 820 ejere der vil svare på, om højtalene vender nedad eller om mod bagsiden, jeg vil hvis jeg køber tvet vil jeg sætte det så tæt på væggen som muligt.Iøvrigt hvordan med kanaskift vænner man sig til at det tager 1 til 2 secunder som jeg har læst.
Mvh Lars
Af lak
#129501 Hej

Højtalerne vender nedad.

Man skal efterhånden lede længe efter et produkt der skifter kanal hurtigt. Mange af de senere tv jeg har installeret har denne ventetid på 1-2 sekunder hvad enten det er et dyrt eller billigt. Den hurtigerste enhed jeg har til at skifte kanal i øjeblikket er min dreambox.

mvh

Lak
Af topbruger
#129803 Hvilke erfaringer har I med brug af Timeshift på Sharp Le820. Jeg oplever problemer på HD kanaler, hvor den tidsforskudte gengivelse er udsat for "hakken" i billede og lyd.

mvh Lars
Af lak
#130493 Hej

Den sidste firmware retter bla. timeshift problemer.
Jeg bruger ikke timeshift normalt da min satbox har denne funktion så det er ikke noget jeg har lagt mærke til.
flg. fra sharp's firmware release:

Software Version 1.18 [E1012111] – 11.12.2010
 Improvement of Time Shift problems when a broadcaster changes to his regional programs
(mostly in the evening like NDR)
 DVB-C Sorting changed from swap to move

Giv det et skud hvis du ikke allerede har den seneste.

hilsen

Lak
Af lak
#130494 Hej

Den sidste firmware retter bla. timeshift problemer.
Jeg bruger ikke timeshift normalt da min satbox har denne funktion så det er ikke noget jeg har lagt mærke til.
flg. fra sharp's firmware release:

Software Version 1.18 [E1012111] – 11.12.2010
 Improvement of Time Shift problems when a broadcaster changes to his regional programs
(mostly in the evening like NDR)
 DVB-C Sorting changed from swap to move

Giv det et skud hvis du ikke allerede har den seneste.

hilsen

Lak
Af Kenneth_lh
#130820 Hej,

Overvejer seriøst det her tv, min eneste spørgsmål er sådan set hvor slem genskinnet er i glasfronten?

Er det f.eks mere eller mindre end et gammelsdags billedrørs fjernsyn?

På forhånd tak :)
Af topbruger
#130878 Til Lak: tak for dit input vedr. Timeshift. Jeg har prøvet med den nyeste Firmware uden held. Angiveligt er der en nyerere på vej.

Til Kenneth: Genskin er ret tydeligt. Du bør nok se det i en butik hvis du er i tvivl. Der er også eksempler på genskinnet i flatpanels test: http://www.flatpanels.dk/test.php?subac ... 1272005699

hilsen
Lars
Af Kenneth_lh
#130898 Hej topbruger,

Tak for input - det er desværre ikke muligt at finde en butik der fører Sharp her i det jydske hvor jeg bor, så er nød til at læne mig op af bruger input! :)

Oplever du genskinnet som en stor gene eller...?
Er det værre en på et gammelt billedrør fjernsyn?

På forhånd tak :)
Af lak
#132493 Jeg vil ikke lægge hovedet på blokken mht. reflektioner og sige at det er bedre eller værrer end de gamle crt skærme. Jeg vil tro at du får problemer hvis du har et vindue, hvor der er sol ind af, som er foran fjernsynet. Du kunne evt. tage et spejl og stille der hvor fjernsynet skal stå/hænge og se om du kan se vinduet derfra hvor du ville sidde og se fjernsyn. Jeg kan se et af mine vinduer der hvor jeg sidder , men oplever kun problemer når solen står lige ind, eller der er meget lyst, og her kompenserer jeg ved at sætte mere blus på sharpen ved at vælge en anden profil. Jeg lever med det og de ting jeg typisk ser i dagtimerne hvor solen står ind er alligevel kun nyheder eller andet pladder hvor jeg lige så godt kunne have et sort hvid tv tændt.

Ved godt du gerne ville have et ja eller nej til dit spørgsmål.

Tjek der hvor du køber om det kan leveres tilbage hvis det går helt galt med reflektioner.

hilsen
Lars