Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-electrodays.jpg"></div>Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 1 - FlatpanelsDK Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 1">

Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 1

13 Oct 2009 | Rasmus Larsen |

FlatpanelsDK var på pletten da Electro Days 09 løb af stabelen i weekenden 10-11. oktober i Odense Congress Center. Traditionen tro var alle de større producenter repræsenteret med alle de nye produkter. Se dem alle i denne artikel.

Dette er første del af vores store Electro Days messedækning. Vi skriver i dag om Sony, LG, JVC og Panasonic.
Læs anden del her: Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 2


Electro Days 09

Messen der tidligere har heddet Hi-Fi High-End har i år skiftet navn til Electro Days efter man har udvidet til en række nye produktgrupper, blandt andet hårde hvidevarer. Messen sigter derfor også bredere og hvor den startede som en messe for fagfolk og nørder, er Electro Days nu en bred messe for hele familien.

Electro Days giver desuden brugerne unik mulighed for at gøre gode handler. I forbindelse med man udstiller produkterne, har forbrugere nemlig også mulighed for at købe produkterne til favorable messepriser – og det var der mange der gjorde brug af.

Electro Days 09 blev i år besøgt af omkring 19.000 besøgende, hvilket må betegnes som en stor succes. Sidste år blev messen besøgt af 18.000 danskere, og taget den økonomiske situation i betragtning, var estimatet cirka samme tal som sidste år.

Vi tog messen fra en ende af og startede vores runde hos Sony, som havde medbragt stort set hele deres produktportefølje. Vi kigger også nærmere på Samsung, Panasonic, LG, Philips, JVC, Grundig og Loewe.

Sony

Sony havde prydet deres stand med et fodboldtema, som var velvalgt nu hvor det danske landshold for første gang i lang tid kan sætte deres præg på en slutrunde.

Sony stand
Sony stand


Sony havde ikke deciderede nyheder med på Electro Days 09, men viste de fleste af deres aktuelle modeller, samt verdens eneste OLED-TV, XEL-1, der fortsætter med at imponere os.

Sony ZX1
Sony ZX1 09


Det første Tv vi stødte på var en helt anden type skærm end fremtidens OLED, men alligevel med et lighedstræk; et meget slankt design. Tv’et hedder Sony ZX1 og er det tyndeste Tv på markedet i dag med sine blot 9,9 millimeter.

Sony ZX1
Sony ZX1


Tv’et drives af en ekstern boks, som sender alle signaler trådløst til Tv’et. Denne var gemt bag Tv’et. Det er i denne boks man tilslutter f.eks. HDMI fra en Blu-Ray afspiller. Det eneste selve skærmen kræver, er et strømkabel. Vi har tidligere anmeldt Sony ZX1

Vi kiggede herefter lidt til venstre, hvor Sony havde sat deres Z5500 serie, der er første 200 Hz model på markedet. Z5500 holder den minimalistiske designstil og leverer et af de mest flydende billeder på markedet i dag.

Sony Z5500
Sony Z5500


Z5500 modellen er ikke blevet mindre interessant efter den per 1. oktober, hvor Sony har lavet en landsdækkende prisreducering på modellen. Vi har også tidligere anmeldt Z5500 serien

En af Sonys nyeste skud på stammen hedder EX1, der er efterfølgeren til E4500 serien. Fokus er på det hvide design, som skal simulere en billedramme.

Sony EX1
Sony EX1



Sony har også et prisbilligere alternativ i deres V5500 serie, som ses I de fleste butikker rundt omkring i dag.

Sony V5500
Sony V5500



På trods af sine beskedne 11” er Sonys XEL-1 skærm nok en af messens mest interessante. Den markerer næste generation indenfor fladskærme. Revolutionen kaldes OLED og står for organiske dioder. OLED er en supertynd billedteknologi, som er strømbesparende og gør op med de problemer, som LCD og plasma skærme har i dag.

Sony OLED XEL-1
Sony OLED, XEL-1


OLED teknologien har hurtigere responstid, perfekt sort, nær-perfekte betragtningsvinkler og nuanceret farvegengivelse.

Electro Days 09
Electro Days 09


OLED teknologien er endnu ikke moden til at komme op i de helt store formater, men 11” skærmen fra Sony afslører noget af potentialet bag OLED teknologien, som vi kommer til at høre meget mere om de kommende år. Er du blevet nysgerrigere? Så læs også vores anmeldelse af Sony XEL-1 her.

LG

LG havde medbragt nyheder og to meget interessante af slagsen. LG er på vej med nogle af de mest fængslende Tv, der nogensinde er kommet fra den hastigt ekspanderende Koreanske elektronikproducent. Modellerne hedder SL8000 og SL9000 og markerer en opsigtsvækkende ny designretning fra LG.

Før vi afslører SL8000 og SL9000 tager vi dog først et hurtigt kig på LGs plasma-Tv serie PS8000.

LG PS8000
LG PS8000


PS8000 serien er måske det mest prisstærke alternativ, hvis man vil have en stor skærm til fornuftige penge. Den laves både i 50 og 60 tommer og kommer med en THX profil, der skal sikre en høj standard af billedkvalitet. Læs også vores anmeldelse af LG PS8000 her

Vi tog turen videre til SL8000, der er LGs nye LCD-TV serie, som vi også snart anmelder her på FlatpanelsDK. SL8000 har 200 Hz og kan prale af at være vinderen af en EISA Award i kategorien ”Best Value LCD-TV”

LG SL8000
LG SL8000


SL8000 er varianten uden LED, som først integreres fra SL9000 serien, men den er alligevel blevet trimmet ned. Tv’et er utroligt smukt og markerer LGs skridt mod det de kalder det rammeløse design.

LG SL8000
LG SL8000


SL8000 har et design, hvor glaspladen foran skærmen går ud i ét med rammen omkring LCD panelet.

Den mest fængslende nyhed fra LG er imidlertid deres SL9000 serie, der kommer i både en SL9000 og SL9500 variant. Det er SL9000 varianten, som er afbilledet herunder. SL9500 har højglans fod med et imiteret trælook.

LG SL9000
LG SL9000


SL9000 serien har et LED backlight og 100 Hz. Designet er udført i samme ud-i-et design, hvor glasfronten også dækker skærmens ramme.

LG SL9000
LG SL9000


LED har desuden muliggjort det blot 2,93 cm tynde design, der er mere eller mindre det samme, som Samsungs LED-TV kan prale af.

Som nævnt før, så er SL8000 og SL9000 første skridt i LGs nye designsatsning, hvor man arbejder med, at rammen omkring skærmen skal elimineres. På billedet herunder ses hvordan LG forventer deres LCD-TV skal se ud i 2010.

LG future
LG – fremtiden for LCD design


LG fremviste også en ny soundbar med indbygget Blu-Ray afspiller.

LG soundbar
LG soundbar


Modellen hedder HLB54S og er basalt det samme som en Blu-Ray afspiller – med en tilføjet højttaler. Den understøtter derfor også features som WiFi, DLNA, DivX og MKV afspilning, YouTube adgang og så kan man tilslutte harddiske op til 1 TB.

JVC

JVC havde to store nyheder at vise frem til interesserede danskere fra hele landet – og den ene var nok det mest innovative på Electro Days messen, der i høj grad var præget af konkrete produkter, som er på markedet nu.

Det første vi faldt over på JVCs stand var imidlertid JVCs Eco Tv, der kommer i 32, 42 og 47 tommer under navnene LT-37DV1, LT-42DV1 og LT-47DV1.

JVC Eco
JVC Eco


Dernæst tog vi en pause henne foran JVCs 3D prototype. JVC er ikke ene som fortaler for 3D, for Sony, Samsung, Panasonic, Philips m.fl. er også med på vognen. JVC har ligesom Sony og Panasonic planer om at lancere et reelt 3D Tv på forbrugermarkedet i 2010.

JVC 3D
JVC 3D


3D effekten fungerer med 3D briller – og uden ligner det blot en omgang fnidder. Med brillerne på er 3D effekten dog overbevisende, hvilket også var det generelle indtryk fra folkemængden, og JVC tror også på teknologien. I modsætning til konkurrenter kan JVCs 3D variant ikke blot vise 3D materiale i 3D; den kan også omdanne 2D materiale til imiteret 3D.

JVC kunne endeligt vise deres tynde LED-TV frem for masserne. Det er et imponerende stykke elektronik, som allerede nu er på vej til markedet. Modellen hedder LT-32WX50 og er 32”.

JVC LT-32WX50
JVC LT-32WX50


Modellen er blot 6,4 mm tykt og vejer blot 5,7 kg. Det imponerende Tv forventes også på markedet herhjemme inden længe. Den lave vægt tillader sågar, at Tv’et blot hænges op i små wires.

JVC LT-32WX50
JVC LT-32WX50


Hemmeligheden bag den super slanke profil er LED af varianten Edge LED, som også Samsung benytter. Se hvor tyndt Tv’et er herunder

JVC LT-32WX50
JVC LT-32WX50



Panasonic

Panasonic havde ikke produktnyheder med på Electro Days, men vi fik lov til at lege lidt med Z10 modellen, der er en superslank plasmamodel med ekstern medieboks.

Mange af Tv’ene kender vi allerede her på FlatpanelsDK, men Panasonics Tv tiltrak sig også en del opmærksomhed på messegulvet, hvor masserne kunne se den overbevisende billedkvalitet ved selvsyn. Herunder ses C10 plasma-modellen, som vi ikke har talt meget om her på FlatpanelsDK, men som også holder Panasonics høje standard indenfor billedkvalitet.

Panasonic C10
Panasonic C10


Panasonic havde også medbragt X10 modellen, som vi allerede har stiftet bekendtskab med. Her kunne de besøgende på messen også selv få mulighed for at opleve valur-for-money Tv’et, som også ses herunder. Læs også vores anmeldelse af Panasonic X10

Panasonic X10
Panasonic X10


Panasonic havde også medbragt U10 modellen, som er endnu et medlem af deres plasma-Tv line-up. Man holder samme sorte højglans design og billedkvaliteten er meget lig X10 modellen.

Panasonic U10
Panasonic U10


Den meget roste og populære G10 model var også udstillet på messen og Panasonic fik da også pralet med, at det er et” top-testet produkt”, som du kan se på flyeren oppe i venstre hjørne. G10 stod i al sin pragt og den behøver ikke nærmere introduktion. Læs eventuelt også vores anmeldelse af G10 her

Panasonic G10
Panasonic G10


Panasonic havde heller ikke glemt deres V10 model, som er flere er blevet udnævnt til det bedste plasma-Tv næst efter Pioneers legendariske KURO plasma-Tv. V10 serien bygger på det såkaldte one-sheet-of-glass design, der ligesom LGs nye SL8000 og SL9000 serien har et frontglas, der går ud i ét med skærmens ramme. Læs eventuelt også vores anmeldelse af Panasonic V10

Panasonic Z10
Panasonic Z10


Og så videre til Panasonic dyreste og mest prangende Tv, der stod med masser af luft omkring og skreg om opmærksomhed – og det fik det også på Electro Days messegulvet. Det superslanke plasma-Tv har en ekstern medieboks, hvor alle indgange tilsluttes til Tv’et. Det var Z11 modellen Panasonic havde medbragt, hvor den eksterne boks tilsluttes med et kabel, men modellen findes også i Z10 udgaven, hvor hele herligheden foregår trådløst.

Panasonic V10
Panasonic V10


Panasonic havde i dagens anledning gemt den eksterne medieboks af vejen, så den stod i kassen under Tv’et, men det gør ikke Z10 mindre opsigtsvækkende. Designet afviger også en del fra Panasonics mindre modelserier og er ret unikt. Se hvor tyndt Tv’et er herunder. Z10 kommer også snart ind til en anmeldelse her på FlatpanelsDK.

Panasonic Z10
Panasonic Z10


Og så lad os slutte af på Panasonic standen med denne transportable Blu-Ray afspiller kaldet DMP-B15. Den kan du have med på farten – f.eks. i bilen.

Panasonic DMP-B15
Panasonic DMP-B15



Dette er første del af vores store Electro Days messedækning. Vi skriver i dag om Sony, LG, JVC og Panasonic.
Læs anden del her: Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 2

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |