Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCeBIT messerapport del 2 - FlatpanelsDK

CeBIT messerapport del 2

14 Mar 2006 | rasmuslarsen |

Her følger anden og sidste del af CeBIT messerapporten, som blandt andet har mange spændende produkter fra LG at byde på. Første del af messerapporten finder du her: CeBIT messerapport del 1

Som sagt i første del, var Samsung og LGs stande uden sidestykke de meste interessante i en displaysammenhæng.

Lad os komme i gang med det samme. Først nogle interessante ting fra Sharp.

Sharp har tidligere lanceret en skærm, som kan betragtes fra to sider. Alt efter om man betragter den fra højre eller venstre, vises forskellige billeder. Læs mere her: http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1131324463&archive=&start_from=&ucat=&

Denne model blev også vist frem på CeBIT og personligt blev jeg positivt overrasket. Midtfor er de to billeder blandet en smule sammen, men trods det, er overgangen fra det ene billede til det andet faktisk utrolig skarp forstået på den måde, at overgangen ikke flyder ud og blander de to billeder.


Sharp Dual-View venstre


Sharp Dual-View højre

Stregerne i billedet på det første eksempel er forsaget af kameraet. Disse to skærmbilleder blev vist på samme tid. Hvor der fra venstre side blev vist en demonstration af teknologien, blev der fra højre side vist helt almindelige præsentationsbilleder af naturen mm. Faktisk meget overbevisende og teknologien har uden tvivl potentiale i f.eks. biler. Herunder ses et billede taget ligefor (en smule mere til højre end venstre). Hvis man flyttede hovedet en smule til en af siderne blev de respektive billeder vist korrekt.


Sharp Dual-View midtfor

Sharp viste også en 1920x1080 DLP projektor frem. Det er lidt svært at tage billeder af projektorbilleder og Sharp havde heller ikke valgt at mørklægge præsentationen af projektorbilledet fuldstændig.


Sharp Full HD projektor

Her ses yderligere et af Sharps store LCD-TV


Sharp LCD-TV

To skærme fra AQUOS serien, som faktisk er ganske overbevisende på mange punkter.


AQUOS serien

Herunder ses Sharps største LCD-TV. Det måler 65 tommer og er per tidspunkt det største LCD-TV på forbrugermarkedet. Det leverede et flot billede i 1920x1080 opløsningen


Sharp 65 tommer LC-65GE1

Lad os prøve at gå videre til LG standen, som var en af de mest imponerende i hal 1. LG havde et kæmpe show lige da vi kom forbi, hvor de blandt andet havde sat en masse Tv op til en kæmpe præsentation.


LG præsentation


LG præsentation

Før Panasonic lancerede deres 103 tommer store PDP-TV, havde LG rekorden med deres 102 tommer, som også blev fremvist. At Panasonic har fremvist et Tv på 103 tommer, gør bestemt ikke LGs præsentation mindre spændende.


LG 102 tommer PDP-TV

LG havde også et 60 tommer PDP-TV, som var ganske imponerende.


LG 60 tommer PDP-TV

LG præsenterede ydermere teknikken bag HDTV, hvis det har interesse.


LG HD teknologi

Lad os prøve at bevæge os videre til LGs monitors, som byder på mange interessante produkter, hvor det står klart for enhver, at designet er i fokus. Først en kommende model, som jeg desværre ikke fik fat i navnet på.


Ny LG monitor

LG havde en konceptskærm, som var lavet i mange forskellige udgaver af forskellige kunstnere. Nogle var pænere end andre, men her er hvert fald en række anderledes skærme.


LG konceptlinje

To mere. Her kan du også se bagsiderne af de to skærme ovenfor.


LG konceptlinje

Den mest specielle var dog uden tvivl denne. Jeg ved ikke helt hvad man kalder overfladen, men jeg tror ikke skærmen passer så godt ind i det typiske danske hjem. Måske hvis man boede i en grotte?


LG konceptlinje

Nærmere kig på materialevalget.


LG konceptlinje

Her er et par stykker mere.


LG konceptlinje


LG konceptlinje

Og så kommer vi til det jeg fandt mest interessant for LGs fremviste monitors. Deres nye L1900 serie, hvor designet er så nyskabende og gennemtænkt, at det næsten gør helt ondt. Bemærk også, at LG er parate til at bevæge sig væk fra Mac looket, som ellers prægede mange præsenterede displayprodukter. L1900 serien kommer i tre overordnede designvarianter, som kaldes Eclipse, Ring og Jar.


LG L1900 serie

Og en Ring variant


LG L1900 serie

Den fandtes også i en anden farve.


LG L1900 serie

Og et billede bagfra.


LG L1900 serie

Her er modellen, som må betegnes som Jar.


LG L1900 serie

Den fås også i hvid med et andet lys.


LG L1900 serie

Disse modeller minder på nogle punkter om LGs ny L1770H og L1970H, der snart ankommer til test her på Flatpanels.dk. Blandt andet ved et meget højt specificeret kontrastforhold på 1600:1. Se specifikationerne herunder.


LG L1900 serie specifikationer

Her er LGs nye 20 tommer, der hedder L203WT. Den udmærker sig blandt andet ved et specificeret kontrastforhold på 1400:1, HDCP understøttelse, widescreen og en responstid på 8 ms.


LG L203WT

LG fremviste også en masse små OLED skærme. Jeg fandt desværre ingen præsentationer af store OLED eller SED skærme. Canon var ikke repræsenterede til at vise SED og Toshiba viste dem af ukendte årsager heller ikke. Samsung har tidligere fremvist et 40 tommer OLED-TV, men det var altså heller ikke at finde på CeBIT. I stedet kan du se en masse små eksempler på funktionaliteten. Her først AM (active matrix) OLED paneler.


LG AM OLED

Herunder PM (passive matrix) OLED paneler.


LG PM OLED

Hitachi havde også en række Tv at vise frem.


Hitachi Tv

Toshiba vil lancere en Full HD (1920x1080) inden længe. Herunder ses modellen og billedet var ganske flot.


Toshiba Full HD Tv

Jeg fandt aldrig en Eizo stand og ved heller ikke om der var en, men ved en præsentation af grafiske produkter, brugte de en skærm fra Eizos ColorEdge serie, som betragtes for noget af de ypperligste til grafisk brug. Billedet på skærmen var meget præcist. Jeg prøvede at tilgå nogle forskellige værktøjer, blandt andet vores egen monitorTest, men der var desværre ikke Internetadgang.


Eizo ColorEdge

BenQ viste en række af deres nye Tv frem. Jeg fandt aldrig deres monitors, så denne gang må i nøjes med deres LCD-TV.


BenQ LCD-TV


BenQ LCD-TV

En række firmaer, som f.eks. Pioneer, Sony, JVC og Philips havde valgt at melde fra, og dermed udelukker vi jo en række af de helt store skærmproducenter. Vi håber at kunne se deres produkter på en kommende messe.

Med de ord vil jeg slutte anden del af artiklen af. Jeg håber i fandt fornøjelse i at se en masse nye tiltag og produkter fra producenterne. Nu glæder vi os blot til at se dem lanceret på markedet og naturligvis testet her på Flatpanels.dk. Her får I det sidste billede, som er taget ud over en af de mange haller.


Oversigt over messecenter

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |