Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCeBIT messerapport del 1 - FlatpanelsDK

CeBIT messerapport del 1

12 Mar 2006 | rasmuslarsen |

Vi ankom fredag aften til CeBITs værtsby Hannover i det vestlige Tyskland. Selvom det både sneede, var tåget og ganske mørkt, var der vist ingen tvivl om, at messecentret var gigantisk. Et godt råd, hvis man hører til den mere spontane type, er nok at bestille hotelværelser hjemmefra. Da vi nok let kan placeres i denne kategori, brugte vi de første par timer på at finde et hotel, der ikke kostede 6000 per nat eller havde udsolgt af værelser – ganske tidskrævende og næsten umuligt uden en GPS. Ikke nok med, at de sætter priserne i vejret ved messetid, så er der jo også en ganske massiv tilstrømning af folk fra alle klasser.
Hannover er desuden ikke byen med det mest interessant natteliv, men det er en anden historie, så lad os bevæge os videre til selve messen.

Vi ankom gennem sal 26. Ingen af os fandt mp4 afspillere eller talende fodbolde specielt interessante, så vi kæmpede os med besvær gennem mængden af superentusiaster og asiater hen mod hal 1, hvor skærmproducenterne blandt andet var repræsenteret.

Lad os starte hårdt ud med Samsung, der havde en af de absolut mest interessante stande.

Først bemærkede vi en række monitors, så lad os starte her og kigge på Tv bagefter.

Herunder ses først 931B. Hvis Samsung følger tidligere eksempel bliver denne skærm dog ikke lanceret i Danmark. Det gør i stedet 931BF, som en efterfølger til 930BF.


Samsung 931B


Samsung 931BF og 731BF

Herefter så vi 960BG, som minder om 960BF. Vi spurgte en flink dame, som stod ved siden af skærmene, men hun kendte ikke umiddelbart forskellen.


Samsung 960BG

Herunder er en af skærmene rettet mod multisetups af monitors vist. Den er blandt andet også omtalt her: http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1137627913&archive=&start_from=&ucat=&


Samsung 740

Vi kender allerede 244T herhjemme, men Samsung fremviste også en 245T, hvor den umiddelbare forskel er designet.


Samsung 245T

Samsungs MP serie retter sig mod gruppen af mennesker, der ønsker en kombineret monitor og Tv skærm. Her fremvises den seneste model i 17 og 19 tommer med de respektive angivelser 732MP og 932MP. 730MP og 930MP har været aktuelle i Danmark, men 731MP og 931MP er ikke lanceret. Vi håber at se de to nye på det danske marked:


Samsung 732MP og 932MP

Her ses den nye 940MW, som allerede kan købes i Danmark:


Samsung 940MW

En interessant skærm var dog også denne 30 tommer monitor, som Samsung vil lancere. Modelnummeret er 305T, så umiddelbart kan man skyde på, at der kommer en grå variant med navnet 304T. Specifikationerne lød blandt andet på 6 ms (g2g), 1000:1 i kontrastforhold og en opløsning på 2560x1600. Den er baseret på Samsungs nye 30 tommer S-PVA panel, så er altså ikke en tilsvarende skærm til Dells 30 tommer.


Samsung 305T

Man fandt blandt andet også en 20 tommer skærm kaldet 205BW, hvor man skiltede med HDCP understøttelse, widescreen og 6 ms responstid.


Samsung 205BW

Samsung fremviste og efterfølgeren til den populære 970P, kaldet 971P. Her snakker vi USB hub, super ergonomi, og et nyskabende og spændende design. Bemærk at den bliver tilgængelig i alle de samme farvenuancer, som 970P er tilgængelig i.


Samsung 971P

Nu kommer vi til noget af det, som jeg fandt uhyre interessant, nemlig Samsungs massive spot på brugen af LEDs i skærmene. Vi lægger ud med LED baserede monitors, og bevæger os senere hen mod Samsungs 82 tommer store LED baserede LCD-TV. Herunder ses en sammenligning af en 24 tommer traditionel LCD monitor og en 24 tommer LED baseret monitor.


Samsungs 24 tommer CCFL mod LED


Samsungs 24 tommer CCFL mod LED


Samsungs 24 tommer CCFL mod LED

Og så lige LED monitoren alene. Specifikationerne lød blandt andet på 105 % af NTSC spektret mod 72 % for nuværende LCD paneler. Kontrastforhold på 1000:1, 14 bit LUT og en opløsning på 1920x1200.


Samsungs 24 tommer LED monitor

Der var også en tilsvarende demonstration af en række LED og CCFL baserede monitors.


Samsungs CCFL og LED monitors

Samsungs stand var en af de absolut største og der var massiv fokus på skærmprodukter. Lad os prøve at tage et kig på Samsungs Tv, hvor vi fandt spændende nye produkter.

Samsung vil først og fremmest levere en række nye Tv, hvor enkelte er designvarianter. Enkelte af dem har også integrerede DVB-T tunere og et par andre smarte features. For hele historien, henviser jeg til Samsungs egen side. Men lad os da se nogle billeder. Her først LE-40M73BD (LCD-TV), der lovede farvespektrefremvisning på 127 % og et kontrastforhold på 6000:1. Der var ligeledes indbygget DVB-T tuner med en række af de mest anvendte funktioner.


Samsung LCD-TV LE-40M73BD

Herunder ses et 61 tommer PDP-TV (plasma display panel) ved navn SP-61K3HV. Der lover kontrastforhold på 2500:1, opløsning på 1280x720p og HDMI.


Samsung PDP-TV SP-61K3HV

Dernæst bagprojektions Tv’et 56L8, som Samsung kalder verdens første LED baseret DLP. Det havde en opløsning på 1920x1080 – altså den høje HDTV standard.


Samsung DLP 56L8

Men hold vejret - der er mere! Først tager vi lige et kig på Samsungs kommende 57 tommer LCD-TV, der er den største kommercialiserede af sin slags. Bemærk dog, at Sharp stadig holder rekorden for deres 65 tommer LCD-TV, hvilket også omtales senere i messerapporten.


Samsung 57 tommer LCD-TV

Og endelig Tv’et, som næsten samtlige begloende mennesker faldt i ekstase over. Samsungs 82 tommer store LED baserede LCD-TV! Jeg tør godt påstå uden at være kontroversiel på nogen måde, at dette Tv vil give de store plasmaskærme seriøs konkurrence, og højest sandsynlig udkonkurrere enhver anden skærm. Præsentationen var simpelthen så utrolig flot, at jeg ikke tror på, LCD bliver udskiftet med SED, OLED eller whatever indenfor de næste mange år. Tv’et havde blandt andet et specificeret kontrastforhold på 7000:1 og en responstid på 8 ms. Glem dog specifikationerne et kort øjeblik. Tv’et bør ses i virkeligheden.


Samsungs 82 tommer LED baserede LCD-TV

Det kan vist godt tåle et kig mere.


Samsungs 82 tommer LED baserede LCD-TV

Der var også et anden LED baseret LCD-TV udstillet. Det fik ikke lige så stor opmærksomhed, som førnævnte Tv, men det var faktisk også utrolig imponerende. Ikke så meget på grund af størrelsen eller det faktum, at der stod 4-5 af dem ved siden af hinanden, men fordi det leverede judderfri billeder og ikke mindst meget livagtige farver. Specifikationerne var endnu mere imponerende end dem fra førnævnte LED baserede Tv. Vi finder blandt andet et kontrastforhold på 10000:1, farvespektrefremvisning på 146 % og det judderfri billede, som er mulig vha. systemet Smooth Motion DriverTM.


Samsungs 40 tommer LED baserede LCD-TV

Der var også en anden designvariant. Angiveligt uden Smooth Motion.


Samsungs 40 tommer LED baserede LCD-TV

Blandt de kommende Tv fandt vi også modellen LE-32R71, efterfulgt af B eller W alt efter farve. Det var faktisk ganske flot i hvid, hvis jeg må dele min personlige mening med jer.


Samsung LE-32R71B


Samsung LE-32R71W

Hvis du ikke tidligere har læst om Samsungs notebook med en 19 tommer skærm, kan du læse mere her: http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1125529060&archive=&start_from=&ucat=&
Den blev nemlig også vist frem. Det er lidt svært at danne sig et indtryk om størrelsen ud fra billedet, men den var nu ganske stor af en skærm i en bærbar at være.


Samsungs 19 tommer notebook panel.

Samsung viste også det nye LE-32T71B.


Samsung LE-32T71B

Lad os lige slutte Samsungs stand af med en seriøs hjemmebiograf.


Samsung homecinema

Der var meget fokus på Samsung. Standen var ikke til at undgå og det var også Samsung der fremviste de mest interessante skærmprodukter. Lad os dog også kigge lidt på de andre producenter.

Lad os først tage Panasonic, der viste en række produkter frem fra deres nye VIERA serie.


Panasonics VIERA serie

De havde desværre ikke så meget fokus på udvalgte skærme og det skulle mere ses som en produktlinjelancering. Jeg ville gerne gå mere i dybden med de enkelte produkter, men det var desværre ikke opstillet som Samsungs elegante stand.

Det faktum forhindrede dog ikke Panasonic i at fremvise verdens største PDP-TV på ikke mindre end 103 tommer. Billedet var utrolig flot og hvis du er i tvivl, så var det stort – meget stort. Jeg må desværre skuffe jer alle og sige på forhånd, at det ikke kommer til test her på Flatpanels.dk. Det kan simpelthen ikke komme ind af døren.


Panasonics 103 tommer PDP-TV – verdens største

NEC havde meget fokus på diverse himstregimser, som jeg ikke fandt specielt interessante. Den samme type skærm blev således brugt til stort set hele standen, men der var da et par produkter, som skilte sig ud.

NEC havde et projektorrum. Det er ret svært at tage billeder af projektorernes gengivelse, så I må nøjes med produkterne stablet oven på hinanden.


NEC projektorer

Her også et par Tv med HD signal.


NEC Tv


NEC Tv

Med dette slutter jeg første del af CeBIT rapporten af. Den 14. marts følger anden del, som vil være stærkt præget af LGs fremvisning, der var på højde med Samsungs. Der følger også nogle interessante skærme fra Sharp, Hitachi og Eizo.

Jeg har oprettet en tråd i forum til denne tråd. Jeg har mange flere billeder af de fremviste produkter, hvis du er interesseret. Jeg har ydermere flere specifikationer for de fleste af produkterne, så de billeder kan også sagtnes vises frem. Du finder tråden her: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?p=3805

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |